https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 23.2.2016

Bioenergia-ala hyötyisi yhtenäisistä EU:n kestävyyskriteereistä

Valmet ja Fortum haluavat vauhdittaa bioenergian kestävää käyttöä ja toivovat EU:n antavan vielä kuluvan vuoden aikana ehdotuksen bioenergian kestävyyskriteereiden yhtenäistämiseksi EU:n alueella.

valmet

Lähde: Valmet

- Bioenergiamarkkinan toiminnan kehittämiseksi ja tasapuolisten kilpailuolosuhteiden luomiseksi tarvitaan yhdet kriteerit bioenergialle, on energia sitten nestemäisessä, kiinteässä tai kaasumaisessa muodossa, kerrotaan yhtiöiden yhteisessä lehdistötiedotteessa.

Tällä hetkellä EU-tasolla on kestävyyskriteerit energiantuotannossa vain bionesteille. Kiinteää ja kaasumaista bioenergiaa säätelee kirjava joukko osittain päällekkäisiä kansallisia ja vapaaehtoisia kestävyyskriteeristöjä. Euroopan komissio on käynnistänyt bioenergian kestävyyttä koskevan konsultaation helmikuussa.

Vauhtia myös vientiin

Yhtiöiden mukaan EU:n yhtenäinen kestävyyskriteeristö lisäisi toimintaympäristön ennustettavuutta ja vakautta sekä takaisi biomassamarkkinan toimivuuden. Yhtenäisen kriteeristön puute puolestaan heikentää investointihalukkuutta ja hidastaa bioenergian käytön laajentamista. Tavoitteena tuleekin olla kustannustehokas ja yhtenäinen tapa tarkastella biomassan kestävyyttä sen käyttötarkoituksesta tai olomuodosta riippumatta. 

Suomalaisilla bioenergiaratkaisuilla on hyvät kasvu- ja vientimahdollisuudet, sillä tarve resurssitehokkuudelle ja integroiduille bioenergiaratkaisuille kasvaa. 

- Esimerkiksi Fortumin Joensuun CHP-voimalaitoksella Valmetin kanssa yhteistyössä kehitetyllä pyrolyysiteknologialla tuotettu puuperäinen bioöljy on herättänyt kiinnostusta monissa maissa. Vientiä kuitenkin hidastuttaa se, että suomalaista kestävyysjärjestelmää ei automaattisesti tunnusteta muualla, vaan bioöljyn kestävyys pitää hyväksyttää jokaisen vientimaan viranomaisilla erikseen, tiedotteessa kerrotaan.

www.valmet.com

www.fortum.com

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.