Wärtsilä optimoi Tallinkin uuden M/S Megastarin ylläpidon ja moottoreiden suorituskyvyn

Wärtsilä Oyj Abp, Lehdistötiedote 26 tammikuuta 2017 at 10.00 UTC+2

Wärtsilä on solminut viiden vuoden ylläpitosopimuksen virolaisen AS Tallink Gruppin kanssa. Sopimuksen kohteena on Tallinna-Helsinki-reitin uusi ropax-lautta M/S Megastar, jonka liikennöinti alkaa 29. tammikuuta 2017. Aluksen voimanlähteenä ovat Wärtsilän monipolttoainemoottorit, jotka käyttävät pääasiassa nesteytettyä maakaasua ympäristölainsäädännön vaatimusten täyttämiseksi. Sopimuksen mukaisesti Wärtsilä optimoi aluksen suorituskyvyn, pidentää aikaa jonka alus on käytettävissä liikenteessä, parantaa luotettavuutta sekä lisää kustannusten ennustettavuutta. Sopimus kattaa myös Wärtsilän tarjoaman kuntoon perustuvan ylläpidon (Condition Based Maintenance, CBM) ja online-etätuen.

Sopimukseen sisältyy aluksen moottoreiden ylläpito ja optimointi sekä varaosien toimitus ja ympärivuorokautinen online-tuki. Wärtsilä on toimittanut M/S Megastariin kolme 12-sylinteristä ja kaksi 6-sylinteristä Wärtsilä 50DF -monipolttoainemoottoria, kaksi Wärtsilän kiinteälapaista potkuria ja potkurien akselistoa, integroidun Wärtsilä Nacos Platinum -navigointijärjestelmän uusimman version ja ulkoiset kommunikaatioratkaisut. Wärtsilä Nacos Platinum -järjestelmässä yhdistyy ainutlaatuisella tavalla reittisuunnittelu, valvonta ja reittiseuranta, mikä helpottaa merkittävästi navigointia ja parantaa sen turvallisuutta.

"Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme kehittää edelleen kumppanuuttamme AS Tallink Gruppin kanssa tämän kattavan ylläpitosopimuksen avulla. Osaamisemme ja räätälöity palvelutarjontamme takaavat M/S Megastarin turvallisen ja tehokkaan toiminnan läpi vuoden", sanoo Services-liiketoiminnan Baltian ja Mustanmeren alueen johtaja Kari Koski-Tuuri.

Moottoreiden suorituskyky optimoidaan kuntoon perustuvalla ylläpidolla

Sopimukseen sisältyy myös Wärtsilä Genius -palveluvalikoiman ratkaisuja, joilla toiminnasta tehdään mahdollisimman tehokasta. Kuntoon perustuvan ylläpidon avulla Wärtsilä seuraa jatkuvasti M/S Megastarin monipolttoainemoottoreiden kuntoa ja analysoi saatuja tietoja huolellisesti huolto- ja kunnossapitotarpeiden määrittämiseksi. Tämä takaa moottoreiden parhaan mahdollisen toiminnan ja vähentää käyttökustannuksia.

Kuntoon perustuvan ylläpidon lisäksi M/S Megastarilla on käytössä Wärtsilän ympärivuorokautinen käyttö- ja tekninen tuki. Palvelun avulla Wärtsilä voi tarjota etätukea ajasta ja paikasta riippumatta.

"Olemme iloisia voidessamme jatkaa yhteistyötä Wärtsilän kanssa. Heidän kattava ja räätälöity palvelutarjontansa vastasi kaikkia ylläpitotarpeitamme. Sopimuskumppanina Wärtsilä takaa, että kaikki ylläpito tapahtuu tiukkojen laatu-, turvallisuus- ja luotettavuusnormien mukaisesti", toteaa AS Tallink Gruppin varustamotoiminnan johtaja Tarvi-Carlos Tuulik. "Ylläpitokustannusten ennustettavuus auttaa meitä optimoimaan toimintaamme, ja välitön online-tuki parantaa aikaa jonka alus on käytettävissä liikenteessä. Jatkuvan valvonnan ja kuntoon perustuvan ylläpidon ansiosta matkustajat voivat nauttia matkastaan ilman yllättäviä keskeytyksiä."

Tallinkin M/S Megastar aloittaa liikennöinnin 29 tammikuuta 2017. Wärtsilä optimoi aluksen suorituskyvyn, pidentää aikaa jonka alus on käytettävissä liikenteessä, parantaa luotettavuutta sekä lisää kustannusten ennustettavuutta.

Lisätietoja:

Eric Kloosterziel
General Manager Agreement Sales, North Europe
Wärtsilä Services
eric.kloosterziel@wartsila.com
Puh. +31 61255 1290

Hanna Viita
Markkinointijohtaja
Wärtsilä Services
hanna.viita@wartsila.com
Puh. 040  167 1755

Marit Holmlund-Sund
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Wärtsilä Marine Solutions
marit.holmlund-sund@wartsila.com
Puh. 010 709 1439