Pk-yritysten digitalisoituminen kansalliseksi tavoitteeksi

Kauppalehti / Digitaalisesti suuntautuneilla yrityksillä on muita yrityksiä positiivisempi kuva tulevaisuudesta ja suhdanteista, kirjoittavat Joonas Mikkilä ja Mika Tuuliainen.

Suomen Yrittäjien tuoreimman pk-yritysbarometrin mukaan vain joka kymmenes yritys on digitaalisesti suuntautunut eli digitalisoinut merkittävän osan toiminnoistaan. Osuus ei ole noussut muutaman vuoden takaisesta.

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) selvityksen mukaan vain yhdeksän prosenttia yrityksistä kokee olevansa digitalisaation edelläkävijöitä. Yli 70 prosenttia näkee digiosaamisessaan liiketoimintaa vaikeuttavia puutteita.

Miksi pk-yritysten kehitysasteesta on syytä olla huolissaan?

Digitaalisesti suuntautuneet yritykset ovat muita yrityksiä uusiutumiskykyisempiä ja kasvuhakuisempia. Ne ottavat alttiimmin käyttöön uutta teknologiaa kuten tekoälyratkaisuja ja suuntaavat todennäköisemmin kansainvälisille markkinoille. Näillä yrityksillä on …..

LUE LISÄÄ:  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/pk-yritysten-digitalisoituminen-kansalliseksi-tavoitteeksi/9ae62bd4-f030-40f0-b82d-c5c2b100aa66

KATSO MYÖS:  https://ek.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2019/07/31/yritysten-suhdanneodotukset-heikentyneet/