Tietoa meistä

Teknologiakeskus Merinova – yhteistyöstä syntyy energiaa

Merinova on energiaklusterin tärkeä ja puolueeton taustavaikuttaja, jonka missio on kasvattaa entisestään Vaasan seudun energiateknologiayhtiöiden menestystä.

Toimimme Vaasan seudun energiaklusterin ytimessä. Olemme yritysten toiminnan ja toimintaedellytysten kehittämisen asiantuntija, jonka erityisosaamisala on energiateknologia. Toteutamme alueellisia, kansallisia ja kansainvälisiä kehittämisohjelmia, -hankkeita ja -palveluita.

Hanketoiminnassa kokoamme eri alojen yrityksiä, korkeakouluja ja organisaatioita saman pöydän ääreen. Tästä yhteistyöstä syntyy usein jotain mullistavaa – uutta energia-alan liiketoimintaa ja teknologioita, joiden innovatiivisuus hakee usein kansainvälisestikin vertojaan.

Lisäksi palvelemme yksittäisiä energia-alan yrityksiä monipuolisilla liiketoiminnan kehittämispalveluilla. Tarjoamme myös teknologiakeskuspalveluja yhdessä osakkuusyhtiömme Vaasa Parksin kanssa.

Merinova perustettiin vuonna 1989. Vuosikymmenten myötä sekä yhtiön omistus että hallitus ovat muotoutuneet vahvasti yritys- ja teollispainotteisiksi. Tämä näkyy Merinovan yrityslähtöisinä palveluina, jotka vastaavat aina suoraan alueen elinkeinoelämän tarpeisiin. Lue lisää Merinovan historiasta ja saavutuksista