Henkilöstö

Johto

Mika Konu

Managing Director
+358 400 730 747

Toimitusjohtaja Mika Konu on yrityskehittämisen ja talousseurannan kokenut asiantuntija, jolla on laajat elinkeinoelämän ja korkeakoulupuolen verkostot. Hän hallitsee yritysten tuotekehitys- ja laatuprojektit ja vastaa hankevalmisteluista.

Harrastukset: mökkeily, sulkapallo, kalastus, talousseuranta, taloyhtiötoiminta

Sabina Storbacka

Program Director
+358 44 7809 096

Ohjelmajohtaja Sabina Storbackalla on pitkä kokemus erinäisistä alue- ja yrityskehittämisen tehtävistä. Hänellä on vahva osaaminen yritysten toimintaedellytysten kehittämisestä sekä niin yritysten- kuin julkisten toimijoiden kehityshankkeiden rahoittamisesta. Hän toimii Merinovan hanketiimin esihenkilönä osallistuen mm. energiateknologiahankkeisiin ja uusien hankkeiden ideointiin.

Harrastukset: koirat, ratsastus, lenkkeily & ulkoilu, jooga, pilates ja piirtäminen.

Tiimi

Tommi Sykkö

Service Manager
+358 400 358610

Palvelupäällikkö Tommi Sykön pk-hankeosaaminen, -yritystuntemus ja -verkostot ovat erinomaiset. Hän tuntee myös pk-yritysten julkiset rahoituslähteet

Harrastukset: talouden seuranta ja pörssiosakkeet, kuntoilu, veneily ja matkustus sekä sisustus ja design

Peter Hellström

Digitalization Manager
+358 40 5674050

Digitalisaatiojohtajana toimiva Peter Hellström vastaa digitalisaatioon liittyvistä projekteista. Hellströmillä on vankka kokemus projekteista sekä teollisuuden ja yksityisten alojen tuotteiden ja palveluiden myynnistä, markkinoinnista, ostosta, tuotekehityksestä ja konsultoinnista. Ydinosaaminen on esim. kouluttaminen, verkostojen luominen ja uuden kehittäminen!

Harrastukset: Valokuvaus, musiikki, elektroniikkalaitteet, kuntoliikunta, autot ja moottoripyörät sekä kierrätys.

Matina Mitsobonou

EU Affairs Manager
+358405950460

EU Affairs Manager Matina Mitsobonoun tehtävänä on edistää korkeakoulujen ja elinkeinoelämän sidosryhmien aktiivista yhteistyötä kansainvälisessä tki-yhteistyössä. Mitsobonou ideoi ja koordinoi yhdessä Vaasan seudun energiaekosysteemin toimijoiden kanssa uusia hankeidoita.

Mitsobonoulla on vahva tausta sekä akateemisesta maailmasta että liike-elämästä. Hänen ydinosaamistaan ovat viestintä ja johtaminen ja hänellä on laaja kokemus kumppanuuksien rakentamisesta ja raportoinnista.

Harrastukset: vaellus, jooga, maalaus ja ruoanlaitto

Mikaela Nykvist

Project Manager
+358 50 525 6686

Mikaela Nykvist vastaa Invest in Vaasa konseptointi- ja kehittämishankkeesta. Nykvistillä on laaja työkokemus projektien ja kehitystyön johtamisesta teknologiateollisuudessa keskittyen dataan liittyvään kehitystyöhön, kuten tuotteen elinkaaren hallintaan (PLM) ja dokumentointiin.

Harrastukset: Historiallisen fiktion lukeminen ja kirjoittaminen, liikunta ja ulkoilu sekä matkustaminen

Marko Koski

EnergySpin operations
+358 50 561 5858

Marko Koski vastaa EnergySpin-ohjelman toiminnasta ja verkostosta. Hän on työskennellyt erilaisissa tehtävissä, keskittyen erityisesti liiketoiminnan kehittämiseen ja innovaatioihin. Koski on aktiivinen kansainvälisessä startup-yhteisössä ja toimii paikallisena enkelinä FiBAN (Finnish Business Angels Network) -verkostossa.

Harrastukset: koripallo ja salibandy, sukellus, matkustaminen ja lukeminen, kiinnostunut myös politiikasta

Marko Kuokkanen

Sales and Marketing Director - GigaVaasa
+358 40 587 4474

Marko Kuokkanen vastaa Energyspin toiminnan kehittämisestä sekä GigaVaasa akkutehdashankkeen myynnistä ja markkinoinnista.

Hänellä on vankka kokemus sähkönjakelun automaatiosta kansainvälisessä liiketoiminnassa. Kuokkasella on vahva tekninen tausta, laaja kokemus projekteista, myynnistä ja kansainvälistymisestä.

Harrastukset: monipuolinen kuntoliikunta, lukeminen, maailmanpolitiikan seuraaminen

Tauno Kekäle

Project Manager
+358 400 761 619

Alueen kehittämiseen liittyviä hankkeita valmisteleva Tauno Kekäle omaa pitkän ja laajan akateemisen työkokemuksen ja verkostot Euroopan Unionin alueella. Kekäle tuntee erinomaisesti koulutuksen ja tutkimuksen sekä teknologian siirto- ja open innovation -toiminnot.

Harrastukset: vinyylilevyt, lukeminen, amerikkalaiset autot ja 1970-luvun moottoripyörät

Sari Kola

Director, EnergySampo ecosystem
+358 40 541 6461

Innovaatiotohtori Sari Kola suhtautuu intohimoisesti ekosysteemeihin kasvun moottorina. EnergySampo innovaatioekosysteemin orkestraattorin roolissa Sari toimii läheisessä yhteistyössä kumppaniyritysten ABB, Danfoss, Hitachi Energy, Wärtsilä, Vaasan Sähkö, VEO ja VNT Management kanssa ekosysteemin yhteisen tavoitteen, systeemisten energiajärjestelmien kehittämisen ja niiden viennin edistämisen varmistamiseksi. Ekosysteemit ja yhteistyö ovat myös Sarin toisen väitöskirjan aiheena.

Kaj Sandberg

Project Manager, Service Products
+358 40 830 7390

Projektipäällikkö Kaj Sandberg on prosessienkehittämisen vahva ammattilainen. Hän vastaa erityisesti laadun, työturvallisuuden, ympäristön ja palveluliiketoiminnan hankkeista. Sandbergilla on pitkä kokemus myös ISO-prosessien kehittämisestä sekä CE-merkintähakemuksista. NQA-pätevyys.

Harrastukset: Chileläiset punaviinit, lukeminen, tarinoiden keksiminen ja kuvittaminen, hiilellä piirtäminen

Kirsi Virtanen

Development Engineer, Service Products
+358 40 414 4028

Kehitysinsinööri Kirsi Virtasella on vahva kokemus prosessien kehittämisestä. Virtasen ydinosaamista ovat erityisesti ympäristö- ja laatutoimintoihin liittyvät kehitystehtävät ja hankkeet.

Harrastukset: Lukeminen ja ulkoilu

Kari Valkama

Project Manager
+358 40 513 4372

Projektipäällikkö Kari Valkamalla on vuosien kokemus metalliteollisuuden ja cleantech-alan PK-yritysten toiminnasta ja kehitystehtävistä. Hänen ydinosaamistaan on kansainvälinen liiketoiminta. Projektipäällikkönä Valkama vastaa energia-alan ja teollisuuden hankkeista.

Harrastukset: kuntosali, sulkapallo, tieteen ja teknologian kehittymisen seuraaminen, matkustelu

Sari Rintakoski

Project Engineer
+358 40 153 2290

Projekti-insinööri Sari Rintakoski on tiiviisti mukana EnergyVaasa -klusterin kehittämisessä erityisesti Gold Label Certification toteuttamisen kautta sekä osallistuu akkuteknologiaan liittyviin hankkeisiin. Rintakosken ydinosaamista ovat myynti ja markkinointi sekä teknillisten järjestelmien pedagoginen kouluttaminen useilla kielillä ja oppimisportaalit. Rintakoskella on vahva kansainvälinen osaaminen, joka on saavutettu usean ulkomailla vietetyn työvuoden aikana.

Harrastukset: luonnonvesissä uinti ympäri vuoden, autot, vieraskielinen kirjallisuus ja paritanssi.

Johan Wasberg

Senior expert
+358 40 742 3207

Johan Wasbergilla on pitkä ja laaja kansainvälinen työkokemus projektinjohtotehtävistä. Hän vastaa erityisesti kansainvälisistä hankkeista ja uusiutuvaan energiaan liittyvien hankkeiden valmisteluista sekä valtakunnan että EU:n tasolla.

Harrastukset: kuntoilu, kielet, maanpuolustushistoria, viinikellarit, vanhojen työkalujen keräily, metsä ja polttopuut