Akkuja valmistava startup -yritys Geyser Batteries varmisti itselleen 950 000 euron rahoituksen Voima Ventures sijoitusyhtiöltä

Sanomalehti Pohjalainen / Vaasassa valmistetaan pian erittäin tehokkaita akkuja, joissa on ainutlaatuinen teknologia

Akkuja valmistava startup -yritys Geyser Batteries varmisti itselleen 950 000 euron rahoituksen Voima Ventures sijoitusyhtiöltä. Uudenlaista, toimitus-johtaja Andrey Shigeavin sanoin ”läpimurtoteknologiaa” akuissa käyttävä yritys kokoaa tällä hetkellä akkuja käsin testiasiakkaille. Rahoituksen avulla yritys voi ensi vuoden alussa alkaa rakentaa pilottituotantolinjaa, jossa testataan akkujen kokoamista automatisoidusti. ”Tämä on prototyyppi akkujen kokoonpanolle. Ensimmäinen akkujen tuotantolinja on tarkoitus käynnistää vuoden 2021 alkupuolella”.

Akku tuottaa matalan hiilijalanjäljen sähkökemiaan perustuva teknologia Geyser akuissa mahdollistaa niiden nopean latautumisen, pitkän iän ja akkutuotannon matalan hiilijalanjäljen. ”Akkumme ei tuotantovaiheessa aiheuta päästöjä, sillä siitä ei tarvitse haihduttaa vettä toisin kuin litiumioniakuista, jossa veden haihduttaminen vaatii tuotantovaiheessa paljon energiaa”, Shigaev kertoo.

Akut sisältävät vettä, joka toimii liuottimena akun elektrolyyteille. Akku on toimitusjohtajan mukaan myös lähes täysin kierrätettävissä, sillä sen sisältämät helposti saatavilla olevat kemialliset materiaalit ovat myrkyttömiä ja hajoavia toisin kuin litiumioniakuissa. ”Akuissa on pitkä elinkaari, joten niiden kierrättäminen tulee ajankohtaiseksi vasta myöhään. Akussa on yli miljoona latauskierrosta, kun litiumionakussa on noin 100 000. Siksi se kestää pitkään käytössä”, kertoo Shigaev.

KUVASSA: Andrey Shigaev kertoo, että Geyser Batteries hakee tällä hetkellä jo akkujen markkinointiin henkilöä, jolla on kokemusta akuista. – Meille voi myös laittaa avoimen hakemuksen. Jos henkilöllä on tietoa sähkökemian alasta, olemme kiinnostuneita. Kuva: Jarno Pellinen.

LUE LISÄÄ >  https://www.pohjalainen.fi/tilaajalle/maakunta/akut-ovat-uusi-oljy-ja-jokainen-haluaa-osansa-niista-vaasassa-valmistetaan-pian-erittain-tehokkaita-akkuja-joissa-on-ainutlaatuinen-teknologia-1.3180078