AM-AKATEMIA -hanke tarjoaa ”Lisäävän valmistuksen perusteet” -webinaarin 20.1.2022 klo 13:00 – 15:30

Ainetta lisäävä valmistus (Additive Manufacturing =AM) eli kansankielellä 3D-tulostus kehittyy maailmalla huimaa vauhtia. 3D-tulostus lähti ns. liikkeelle lentokone- ja avaruusteollisuudesta ja autoteollisuudesta sekä lääketeollisuudesta ja nyt seuraavaksi se tulee (on jo osin tullut) isolla ryminällä valmistavaan teollisuuteen, mm. energia- ja prosessiteollisuuteen ja kone- ja laiterakennukseen, mm. erilaisiin/monenlaisiin pieniin ja monimutkaisia rakenteita sisältäviin osiin ja komponentteihin. 3D-tulostusteknologioiden kehittyessä mahdollistuu mm. tulostaa räätälöityjä tuotteita (paikallisesti) nopeasti ja kustannustehokkaasti sekä lähempänä kuluttajia!

Tämä maksuton webinaari kuuluu Vaasan ammattikorkeakoulun (VAMK) AM-Akatemia hankkeeseen, jota VAMK parhaillaan toteuttaa yhdessä Teknologiakeskus Merinovan ja (alueen) yritysten kanssa > http://www.puv.fi/en/com/projects/am-akatemia/

Webinaarin teemana on  3D-tulostus ja kohderyhmänä ovat erityisesti henkilöt ja yritykset (Pohjanmaalla), jotka eivät juurikaan omaa kokemusta 3D-tulostamisesta ja/tai eivät ole ottaneet sitä vielä käyttöön tuotannossaan. Myös muut aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan mm. verkostoitumaan/keskusteluun.

Webinaarin ohjelma:

13:00 Merinova – Tommi Sykkö / Tilaisuuden avaus.
13:05-13:25 VAMK – Sami Elomaa / 3D-tulostustuksen perusteita.
13:25-13:45 VAMK – Osku Hirvonen / 3D-tulostaminen ympäristönäkökulmasta +/-.
13:45-14:15 Lillbacka Powerco – Mika Luopajärvi / Lillbacka Powercon matka ja kokemukset tähän saakka sekä tulevaisuuden suunnitelmat.
14:15-14:45 Wärtsilä – Juho Raukola / Wärtsilän kokemukset ja havainnot sekä seuraavat askeleet.
14:45-15:15 Vossi – Marko Vossi / 3D-revoluutio tulee, voittavat 3D-tulostusteknologiat ja mitä kannattaa tulostaa.
15:15-15:30 loppukeskustelut.

Jos (et ole saanut kutsua ja) haluat mukaan webinaariin (TEAMS), pyydä osallistumislinkki sähköpostitse: tommi.sykko@merinova.fi tai sami.elomaa@vamk.fi.

Yhteyshenkilösi