HT Laser mukana Vaasan seudun kasvussa – investointeja Vaasan yksikköön

Metalliteollisuuden järjestelmä- ja komponenttitoimittaja HT Laser investoi vahvasti Vaasan tuotantoyksikköönsä kuluvan vuoden aikana. HT Laser Vaasaan asennetaan parhaillaan uutta kuitulaserleikkauskonetta, joka yli tuplaa tehtaan laserleikkauskapasiteetin.

Vaasan tuotantoyksikössä laser leikataan ja jatkojalostetaan metalli-, teräs- ja alumiinilevyjä vahvuudeltaan 0,5–25 mm. Uusi valokuituteknologiaa hyödyntävä laserleikkauskone on aiempia tehokkaampi niin leikkausnopeuden kuin tuotannon energiankulutuksen kannalta. Tuotantokäytössä uuden koneen arvioidaan olevan elo-syyskuun vaihteessa.

Tehdyn koneinvestoinnin lisäksi HT Laser Vaasa on hiljattain laajentanut palveluvalikoimaansa hitsauksella. ”Laserleikkauksen ja särmäyksen lisäksi laajensimme hitsaukseen, kun asiakkaamme kysyi sitä meiltä. Toimitamme nyt loppuun saakka kokoonpantuja tuotteita. Olen tyytyväinen siihen, että kehitämme palveluitamme asiakkaidemme tarpeiden mukaan. Tällä tiellä myös jatkamme”, kertoo HT Laser Vaasan yksikönpäällikkö Timo Wallius.

”Tunnistamme alueen energiaklusterin vedon ja vahvistamme jatkuvasti siihen liittyviä kumppanuuksiamme Vaasan seudulla. Asiakkaitamme on Pohjanmaan lisäksi myös muualla Suomessa. Suoraa vientiä meillä on esimerkiksi Saksaan. Uusinta uutta HT Laserilla on 3D-metallitulostus, jota pääsemme tarjoamaan asiakkaillemme nyt myös HT Laser Vaasan kautta Pohjanmaan alueella.”

Investoinnit laserleikkaukseen ja hitsaukseen tuovat tehtaalle 2-3 uutta työpaikkaa.

Tällä hetkellä HT Laser Vaasassa työskentelee 15 henkilöä. Määrä on kasvanut viimeisen vuoden aikana.

LUE LISÄÄ:  https://htlaser.fi/ht-laser-investoi-vaasan-yksikkoonsa/