EnergyVaasa

Merinova käynnisti EnergyVaasan toiminnan vuonna 2001. EnergyVaasa on Pohjoismaiden johtava energiateknologian keskittymä ja Suomen viennin uusi veturi

Klusteriin kuuluu yli 140 alan yritystä, joista usea on alansa globaali markkinajohtaja. Yrityksissä työskentelee 11 000 ihmistä. EnergyVaasan yritysten liikevaihto on 4,4 miljardia euroa, josta 80 % tulee viennistä. Seudun valtava vientimyynti kattaa jopa 30 % koko Suomen energiateknologiaviennistä. EnergyVaasa tunnetaan myös mittavista T&K-panostuksista, jotka ovat lähes kolminkertaistuneet muutamassa vuodessa. Samassa ajassa T&K-työntekijöiden määrä on jopa tuplaantunut.

EnergyVaasa -toiminta käynnistettiin Merinovan toimesta vuonna 2001, EnergyVaasan puuhamiehinä toimivat Merinovan hallituksen jäsenet Heikki Miilumäki (Wärtsilä), Juhani Pylkkänen (ABB) ja Jorma Pitkämäki (Vaasan kaupunki). EnergyVaasan tarkoituksena oli kytkeä keskeisiä vaikuttajatahoja Vaasassa Merinovan toimintaan, jotka eivät sillä hetkellä olleet Merinovan omistajina. Perustamisvaiheessa ryhmään kuuluivat yritykset.

EnergyVaasa-ryhmän tarkoituksena oli tuottaa ideoita OSKE-Ohjelmaan ja synnyttää energia-alan demoja eri puolille Vaasaa. EnergyVaasa toteutti 2000-luvun alussa mm. latokartanontien ja tarhaajantien risteyksessä olevan liikenneympyrän tuulivoimademon, Vaasan yliopistolla sijaitsevat pientuulivoimalat ja Technobotnian sähköauton.

EnergyVaasa

Yhteyshenkilösi