Tiimi

Merinovalaisten tiimiin kuuluu 13 huippuasiantuntijaa. Saat käyttöösi kokemusta, kansainvälistä osaamista sekä kattavat verkostot.

Merinovalaisten tiimistä saat käyttöösi lisäresursseja, pitkän ja laajan kokemuksen, kansainvälistä osaamista, kattavat verkostot sekä julkisrahoituksen asiantuntemuksen.

Liiketoiminnan kehittämispalveluissa sukellamme syvälle yritysten prosesseihin ja löydämme – ja myös hoidamme – tarvittavat kehityskohteet, yhteistyössä yrityksen kanssa.

Hanketoiminnassa olemme puolueeton asiantuntija ja projektipäällikkö, joka tuntee verkostot ja tietää, miten rajoja ylittävällä yhteistyöllä valjastetaan paras mahdollinen lopputulos.

Merinovan tiimi pähkinänkuoressa:

  • Puhuu ja kirjoittaa 12 eri kieltä
  • Asunut ja opiskellut 20 eri maassa
  • Omaa yli 300 vuotta työkokemusta
  • On suorittanut yli 25 korkeakoulututkintoa
  • Edustaa 4 eri kansallisuutta

Merinovalaisten vapaa-ajan harrastuksia: kielet ja kulttuurit, kokkaus, meripelastustoiminta, taide, historia, urheilu, kirjallisuus, nopeat autot…

Johto

Mika Konu

Managing Director
+358 400 730 747

Toimitusjohtaja Mika Konu on yrityskehittämisen ja talousseurannan kokenut asiantuntija, jolla on laajat elinkeinoelämän ja korkeakoulupuolen verkostot. Hän hallitsee yritysten tuotekehitys- ja laatuprojektit ja vastaa hankevalmisteluista.

Harrastukset: mökkeily, sulkapallo, kalastus, talousseuranta, taloyhtiötoiminta

Johan Wasberg

Development Director
+358 40 742 3207

Kehityspäällikkö Johan Wasbergilla on pitkä ja laaja kansainvälinen työkokemus projektinjohtotehtävistä. Hän vastaa erityisesti kansainvälisistä hankkeista ja uusiutuvaan energiaan liittyvien hankkeiden valmisteluista sekä valtakunnan että EU:n tasolla.

Harrastukset: kuntoilu, kielet, maanpuolustushistoria, viinikellarit, vanhojen työkalujen keräily, metsä ja polttopuut

Anna-Kaisa Valkama

Program Director
+358 40 777 2785

Kehitysprojekteja johtava Anna-Kaisa Valkama vastaa laajapohjaisten energia-alan hankkeiden hankevalmistelusta. Hänellä on kattavat alan verkostot sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Valkama on huippuluokan asiantuntija erityisesti sähkötekniikassa.

Harrastukset: perhe, koira, lenkkeily

Tiimi

Sari Rintakoski

Project Engineer
+358 40 153 2290

Projekti-insinööri Sari Rintakoski on tiiviisti mukana EnergyVaasa -klusterin kehittämisessä erityisesti Gold Label Certification toteuttamisen kautta sekä osallistuu akkuteknologiaan liittyviin hankkeisiin. Rintakosken ydinosaamista ovat myynti ja markkinointi sekä teknillisten järjestelmien pedagoginen kouluttaminen useilla kielillä ja oppimisportaalit. Rintakoskella on vahva kansainvälinen osaaminen, joka on saavutettu usean ulkomailla vietetyn työvuoden aikana.

Harrastukset: luonnonvesissä uinti ympäri vuoden, autot, vieraskielinen kirjallisuus ja paritanssi.

Peter Hellström

Head of Digitalisation Academy
+358 40 5674050

Digitalisaatio-akatemian johtajana toimiva Peter Hellström vastaa akatemian perustamisesta sekä sen toiminnan johtamisesta. Hellströmillä on vankka kokemus projekteista sekä teollisuuden ja yksityisten alojen tuotteiden ja palveluiden myynnistä, markkinoinnista, ostosta, tuotekehityksestä ja konsultoinnista. Ydinosaaminen on esim. kouluttaminen, verkostojen luominen ja uuden kehittäminen!

Harrastukset: Valokuvaus, musiikki, elektroniikkalaitteet, kuntoliikunta, autot ja moottoripyörät sekä kierrätys.

Marko Koski

EnergySpin operations
+358 50 561 5858

Marko Koski vastaa EnergySpin-ohjelman toiminnasta ja verkostosta. Hän on työskennellyt erilaisissa tehtävissä, keskittyen erityisesti liiketoiminnan kehittämiseen ja innovaatioihin. Koski on aktiivinen kansainvälisessä startup-yhteisössä ja toimii paikallisena enkelinä FiBAN (Finnish Business Angels Network) -verkostossa.

Harrastukset: koripallo ja salibandy, sukellus, matkustaminen ja lukeminen, kiinnostunut myös politiikasta

Marko Kuokkanen

Project Manager
+358 40 587 4474

Projektipäällikkö Marko Kuokkanen vastaa Energyspin toiminnan kehittämisestä sekä GigaVaasan akkutehdashankkeen myynnistä ja markkinoinnista.

Hänellä on vankka kokemus sähkönjakelun automaatiosta kansainvälisessä liiketoiminnassa. Kuokkasella on vahva tekninen tausta, laaja kokemus projekteista, myynnistä ja kansainvälistymisestä.

Harrastukset: monipuolinen kuntoliikunta, lukeminen, maailmanpolitiikan seuraaminen

Kari Valkama

Project Manager
+358 40 513 4372

Projektipäällikkö Kari Valkamalla on vuosien kokemus metalliteollisuuden ja cleantech-alan PK-yritysten toiminnasta ja kehitystehtävistä. Hänen ydinosaamistaan on kansainvälinen liiketoiminta. Projektipäällikkönä Valkama vastaa energia-alan ja teollisuuden hankkeista.

Harrastukset: kuntosali, sulkapallo, tieteen ja teknologian kehittymisen seuraaminen, matkustelu

Kaj Sandberg

Project Manager, Service Products
+358 40 830 7390

Projektipäällikkö Kaj Sandberg on prosessienkehittämisen vahva ammattilainen. Hän vastaa erityisesti laadun, työturvallisuuden, ympäristön ja palveluliiketoiminnan hankkeista. Sandbergilla on pitkä kokemus myös ISO-prosessien kehittämisestä sekä CE-merkintähakemuksista. NQA-pätevyys.

Harrastukset: chileläiset punaviinit, koira, lukeminen, tarinoiden keksiminen ja kuvittaminen, hiilellä piirtäminen

Tommi Sykkö

Service Manager
+358 400 358610

Palvelupäällikkö Tommi Sykön pk-hankeosaaminen, -yritystuntemus ja -verkostot ovat erinomaiset. Hän tuntee myös pk-yritysten julkiset rahoituslähteet. Sykkö vastaa innovaatioklusterin kehittämisestä.

Harrastukset: talouden seuranta ja pörssiosakkeet, kuntoilu, laatuviinit, mökkeily ja matkustus sekä sisustus ja design

Ritva Vainio

Project Manager, Service Products
+358 40 833 4330

Projektipäällikkö Ritva Vainiolla on vahva tuotannollinen tausta ja pk-yrityskokemus. Hän vastaa prosessien kehittämisestä erityisesti laatu-, ympäristö- ja TTT-toiminnoissa (työterveys- ja työturvallisuus). Vainio tuntee myös CE-merkinnät, Atex-asiakirjat ja riskienhallinnan sekä tuotantoprosessit.

Harrastukset: avantouinti, neulominen, Karjalan nykytilanne ja sen kehitys, teatteri ja konsertit, Lapin matkat

Triinu Varblane

International Business Developer
+358 44 332 3134

Kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntija Triinu Varblane vastaa kansainvälisistä projekteista. Varblanella on vankka asiantuntemus yritysten kansainvälistymisestä, ja hän onkin Cleantech Kvarken -hankkeen yksi vastuuhenkilö. Varblanen ydinosaamista ovat myynti, sopimukset ja HR.

Harrastukset: luomu- ja lähiruoat, hyväntekeväisyys, kielet ja matkustelu, nopeat autot, valokuvaus