Akkuteollisuuden anodimateriaalitehtaan suunnittelu Vaasaan jatkuu

Suomen Malmijalostus ja Epsilon Advanced Materials ovat solmineet aiesopimuksen, jonka puitteissa yhtiöt arvioivat mahdollisuuksia perustaa Vaasaan anodimateriaalitehdas. Tehtaalle on varattu GigaVaasa-alueen tontti, joka vapautui Grafintec Oy:n ja Epsilon Advanced Materialsin yhteistyön loputtua 25.8.2022.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että GigaVaasa-alue kehittyy suunnitellusti arvoketjun täydentyessä myös anodimateriaalituotannolla. Yhteistyö Epsilonin ja Suomen Malmijalostuksen kanssa on ollut tuotteliasta ja erittäin toimivaa, kertoo Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Tonttivaraus hyväksyttiin Vaasan kaupunginhallituksen kokouksessa 3.10.2022. Yrityksen varaama tontti numero 18 sijaitsee lähellä FREYR Batteryn akkukennotehdasta varten varaamaa tonttia.

Suomen Malmijalostuksen tiedotteessa kerrotaan, että tehdashanketta koskeva yhteistyö alkaa ympäristövaikutusten arviointiohjelman valmistelulla. Tavoitteena on käynnistää hanketta koskeva YVA-menettely alkuvuodesta 2023 jättämällä YVA-ohjelma yhteysviranomaiselle.

LUE LISÄÄ: https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/akkuteollisuuden-anodimateriaalitehtaan-suunnittelu-vaasaan-jatkuu