Federica Polo aloittaa EU Affairs Managerina

EU Affairs Manager -toiminta, jonka tavoitteena on EU: n suoran rahoituksen määrän kasvattaminen Vaasan alueella aloitettiin vuoden 2015 alussa. Tehtävää hoitanut Bruno Woeran muutti takaisin kotimaahansa Itävaltaan keväällä 2020. Viiden ensimmäisen vuoden aikana alueelta on laadittu useita hankehakemuksia, ja rahoituksen määrä alueellamme on kehittynyt erittäin myönteisesti. EU Affairs Manager -toimintaa rahoittaa 10 kumppania: Vaasan kaupunki, VASEK, Merinova, Pohjanmaan liitto, Vaasan yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu, Novia, Åbo Akademin Vaasan yksikkö, Helsingin yliopiston Vaasan yksikkö ja Hankenin Vaasan yksikkö.

Nykyään kansainvälisten ohjelmien kova kilpailu edellyttää luontevaa ymmärrystä asiayhteydestä, toisiaan täydentävien konsortioiden luomista ja saamalla kytkettyä yhteiskunta mukaan tutkimustulosten hyödyntämiseen ja toteuttamiseen.

Federica Polo aloittaa Merinovan palveluksessa 1. joulukuuta EU Affairs Managerina. Hänen tehtävänsä on saada yliopistot, yritykset ja sidosryhmät aktiiviseen yhteistyöhön eurooppalaisessa ja kansainvälisessä tutkimusyhteistyössä, ennen kaikkea Horizon Europessa ja muissa verkostoon liittyvissä ohjelmissa.

Federica on aiemmin työskennellyt eurooppalaisten ja paikallisten projektien koordinaattorina Triesten yliopistossa Italiassa ja AAS1 Triestinassa. Hänellä on vuosien kokemus eurooppalaisen rahoituksen hakemisesta ja eurooppalaisten hankkeiden hallinnoinnista. Lisäksi hän on ollut tutkijana Vaasan yliopiston teknisessä tiedekunnassa ja on työskennellyt useissa yritysten yhteistyöhankkeissa Vaasan seudun teknologiayritysten kanssa. Merinovassa hän toimii yhteyspisteenä ja välittäjänä projekti-ideoiden kehittämisessä yhdessä Vaasan seudun energiaekosysteemin toimijoiden kanssa.

Tammikuussa 2021 Federica väittelee tuotantotaloudesta Vaasan yliopistossa. Hän on aikaisemmalta koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on kirjoittanut useita julkaisuja teknologiayritysten osaamisen kehittämisestä ja koulutuksesta.

Lisätietoja:
Federica Polo, EU Affairs Manager +358 40 623 6551, federica.polo@merinova.fi
Mika Konu, Managing Director of Merinova +358 400 730 747, mika.konu@merinova.fi