ABB esittelee myrskyvarman sähköverkon digiteknologiaa Verkosto-messuilla

Vuoden ensimmäisellä viikolla Aapeli-myrsky katkoi sähköt yli 100 000 suomalaiselta. Myrsky oli jälleen muistutus sähkönjakelun luotettavuuden merkityksestä niin yhteiskunnan toimivuuden kuin suomalaisten turvallisuudenkin kannalta. ABB esittelee Tampereen Verkosto-messuilla digitaalista ABB Ability™ -ratkaisuvalikoimaa, joka turvaa verkon luotettavan toiminnan jo nyt ja myös tulevaisuudessa.

Suomessa on meneillään lähes yhdeksän miljardin euron verkkoremontti, jossa sähköverkkoa kaapeloidaan maahan ja varustetaan älykkäällä digitaalisella teknologialla. Taustalla ja muutoksen ajureina toimivat sähkömarkkinalaki, EU:n ilmasto- ja energiastrategia sekä Suomen energia- ja ilmastostrategia, jonka tavoitteena on nostaa uusiutuvien energialähteiden osuus Suomessa yli puoleen 2020-luvulla.

”Suomen sähkömarkkinoilla on meneillään suurin murros sitten Suomen sähköistymisen. Samalla ilmastonmuutoksen myötä yleistyneet sään ääri-ilmiöt haastavat perinteisen sähköverkon toiminnan ja luotettavuuden. Osana murrosta tuemme asiakkaitamme ja olemme osaltamme varmistamassa suomalaisten sähkönsaantia innovatiivisilla teknologioilla, joita esittelemme myös Verkosto-messuilla”, myynti- ja markkinointijohtaja Matti Vaattovaara ABB:ltä sanoo.

LUE LISÄÄ:  https://new.abb.com/news/fi/detail/14688/abb-esittelee-myrskyvarman-sahkoverkon-digiteknologiaa-verkosto-messuilla?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3