ABB:n pikalatauspisteet täydentämään K-ryhmän valtakunnallista latausverkostoa

ABB toimittaa yhteistyössä Onnisen kanssa Terra 54 High Voltage -pikalatauspisteitä K-ryhmän valtakunnalliseen sähköautojen latausverkostoon syksyn 2019 aikana.

Uudet pikalatauspisteet ovat valmiita uusien sähköautojen korkeisiin akkujännitteisiin. K-kauppojen yhteyteen tulevat 50 kW:n tehoiset pikalatauspisteet soveltuvat hyvin kaupassakäynnin aikana tapahtuvaan nopeaan lataukseen.

Ensimmäinen henkilöautomalli, joka hyötyy korkeasta latausjännitteestä, on Porschen ensimmäinen täyssähköautomalli Taycan. “Korkeampi latausjännite on jo käytössä hyötyajoneuvoissa, kuten sähköbusseissa sekä kuorma- ja jakeluautoissa”, tuotemarkkinointijohtaja Henri Kapp ABB:ltä kertoo.

ABB on DC-pikalatauksessa globaali johtaja ja se on myynyt yli 11,000 pikalatauspistettä 76 maahan. K-Lataus valitsi High Voltage -version varautuakseen tulevaisuuden lataustarpeisiin. “ABB:n tuote on erittäin laadukas ja markkinajohtaja Euroopassa. Hienoa, että pystymme yhteistyönä tarjoamaan uutta teknologiaa K-Latauksen latausinfrastruktuuriin”, Onnisen sähkön kategorioiden tuotelinjajohtaja Vesa-Pekka Vuopio sanoo.

https://new.abb.com/news/fi/detail/36261/abbn-pikalatauspisteet-taydentamaan-k-ryhman-valtakunnallista-latausverkostoa