AM (Additive Manufacturing) -koulutukset yrityksille käynnistyivät Vaasassa

Teknologiakeskus Merinova Oy on käynnistänyt yhteistyössä Etteplan Oyj:n kanssa ainetta lisäävän valmistuksen, kansankielellä 3D-metallintulostuksen, koulutuksen Vaasassa. AM Engineer ja AM Manager -koulutukset käynnistyivät Runsorissa tiistai aamuna 14.5. Futura I:ssä yhteisellä koulutustilaisuudella, johon osallistui 16:sta eri erityksestä yhteensä lähes 50 henkilöä.

AM Engineer koostuu viidestä päivästä, joista 3 pidetään ennen juhannusta ja loput kaksi elokuussa ja koulutukseen sisältyy mm. tulostamista. Suunnittelun ympärille keskittynyt koulutus on erittäin korkealaatuinen ja yksi koulutuspäivä sisältää tutustumis-/workshoppäivän 3D-operaattorilla Suomessa. Lisäksi tiistaina engineer -opiskelijoille jaettiin muhkea englanninkielinen ”The 3D printing handbook” -teos, jota hyödynnetään koulutuksen edistyessä.

Lyhyempikestoinen AM Manager, joka on suunnattu yrityksen johdolle, kertoo mm. kuinka AM tulee muuttamaan perinteisiä arvoketjuja ja miten se vaikuttaa businekseen. ”Koska kysyntä ja tarve koulutuksille osoittautui suureksi, päätimme toteuttaa ne ns. suoralla rahalla ja olemme myös suunnitelleen jatkoa koulutuksiin”, kertoo Tommi Sykkö Merinovalta ja lisää ”Katsotaan nyt kuitenkin ensin, kuinka koulutukset sujuvat ja millaista palautetta saamme, kehitetään tätä yhdessä yritysten kanssa heidän tarpeet huomioiden”.

 

Yhteyshenkilösi