AM Akatemia -hanke jatkaa Vaasan seudulla hyvään vauhtiin päässyttä 3D-tulostamista

Tänään 14.12.2021 iltapäivällä käytiin perusteellisesti lävitse kesäkuun lopussa päättyneen EnergyVaasa 3D-Center -hankkeen viimeiset sprintticaset nimiltään 1) pultinkiristin, 2) poranterä ja 3) hydraulilohko (kuvassa Lillbacka Powerco Oy:ssä 3D-tulostettu lohko).

Hankkeessa toteutettiin useita (9 kpl) mielenkiintoisia osaideoita ja 3D:n avulla suunnitellut sekä tulostetut osat todettiin tyylikkäiksi (design) ja toimiviksi (testaukset). Mukana hankkeen osaideoiden kehitystyössä oli lopulta yli 20 yritystä ja tulostetut osat ovat nähtävillä Technobothnilla Vaasan Palosaarella.

Vaatii volyymia

Vaikka 3D-tulostaminen on tällä hetkellä kallista vs. useimmat perinteisellä koneistamalla toteutetut osat, niin tilanne on muuttumassa 3D-teknologian eduksi.  Tulostusnopeudet ovat kasvussa ja tulostuskustannukset laskussa. Tiettyjä osia, joissa on vuosivolyymia (vähintään satoja kappaleita), kannattaa jo nyt 3D-tulostaa.

AM Akatemia

AM Akatemia -hankkeen myötä ammattikorkeakoulujen opiskelijat otetaan mukaan tähän 3D-kehitystyöhön ja haastamme (Vaasan ammattikorkeakoulu ja Merinova) alueen yrityksiä mukaan innovoimaan ja syöttämään hankkeelle ideoita. AM Akatemia -hanke

Yhteyshenkilösi