AM-Akatemia -hankkeen avauswebinaari kiinnosti yrityksiä

Vaasan ammattikorkeakoulun hallinnoiman AM Akatemia -hankkeen virallinen avaus pidettiin maanantai aamupäivällä 11.10.2021 ja tilaisuus houkutteli ns. linjoille parhaimmillaan yli 50 osallistujaa useammasta yrityksestä. Mukana oli jo päättyneessä EnergyVaasa 3D-Center -hankkeessa aktiivisesti toimineita yrityksiä ja ilahduttavasti myös uusia, 3D-tulostamisesta kiinnostuneita yrityksiä!

AM Akatemia -hankkeen toiminnan keskiössä ovat opiskelijat ja heitä ohjaavat opettajat sekä erityisesti Pohjanmaan maakunnan yritykset, niiden tuoteasiantuntijat ja -kehittäjät. Opiskelijat tulevat AM Akatemian myötä mukaan 3D-kehitystoimintaan, joka alkaa nyt marraskuussa kuitenkin ensin yritysten ja 3D-tulosammattilaisten tms. kanssa. Toteutustapa EnergyVaasa 3D-Center -hankkeessa toteutettujen sprinttien (nopeat tuotekehityssessiot) mukaisesti, yhdessä tekemällä etäyhteyksiä tehokkaasti hyödyntäen.

Yrityksiltä pyydetään osaideoita, joista valitaan yhdessä tulevassa marraskuun workshopissa jatkokehitykseen pääsevät ja perustetaan sprinttiryhmä(t). Tavoitteena on 3D-tulostaa useita osaideoita yleisesti käytössä olevia metallijauheita hyödyntäen ml. muoviseokset ja erityisesti haetaan kuparia sekä komposiittia.

Vaasan ammattikorkeakoulu toteuttaa AM Akatemia -hankettaan yhteistyössä Teknologiakeskus Merinovan ja yritysten kanssa. Tavoitteena on luoda mm. AM Akatemialle toimintamalli, joka voi palvella ympärivuotisesti yritysten 3D-tulostamisiin liittyvissä kokeiluissa ja tarpeissa.

Yhteyshenkilösi