Basf toteuttaa suurinvestoinnin Harjavaltaan – akkumateriaalitehtaan tulo Suomeen varmistui

tekniikka&talous / Saksalaisyhtiö Basf vahvisti maaanantai aamuna toteuttavansa suuren tehdasinvestoinnin Harjavaltaan. Yhtiö rakentaa sinne ensimmäisen akkumateriaaleja valmistavan tehtaansa. Basf on jo käynnistänyt Harjavallassa akkumateriaalien koetuotannon. Uuden tehtaan on määrä käynnistyä vuoden 2020 loppupuolella. Yhtiön tiedotteen mukaan tuotantokapasiteetti riittää akkumateriaalien toimittamiseen 300 000 täyssähköautoon.

LUE LISÄÄ: https://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/basf-toteuttaa-suurinvestoinnin-harjavaltaan-akkumateriaalitehtaan-tulo-suomeen-varmistui-6745780

BASF SE on saksalainen kemian alan yhtymä ja maailman suurimpia kemikaaliyrityksiä.Sillä on viisi liiketoimintasegmentiä, jotka ovat Chemicals (kemikaalit), Performance Products (toiminnalliset tuotteet), Functional Materials & Solutions (funktionaaliset materiaalit ja ratkaisut), Agricultural Solutions (maatalouden ratkaisut), ja Oil & Gas (öljy & kaasu). Yhtiön pääkonttori sijaitsee Ludwigshafen am Rheinin kaupungissa Saksassa.[1][5] Yhtiö toimii maailmanlaajuisesti yli 80:ssä maassa (Wikipedia).