Business Finland havittelee Suomeen useita miljardiluokan akkutehtaita

tekniikka&talous / Puheet Suomeen syntyvästä akkuklusterista ovat saaneet vahvistusta tällä viikolla, kun sekä saksalaisyhtiö Basf että valtionyhtiö Terrafame ovat kertoneet rakentavansa akkumateriaaleja valmistavat tehtaat. Basf investoi Harjavaltaan ja Terrafame Sotkamoon, molemmat yli sata miljoonaa euroa.

Jos sähköautojen vallankumous etenee odotetusti, on Eurooppaan seuraavan 5-10 vuoden aikana tarkoitus rakentaa 10-20 Teslan Gigafactory-kokoluokan akkutehdasta, joista jokin tai jotkut voivat tulla Suomeen. ”On selvä, että me kamppailemme siitä, että muutama niistä olisi Suomessa”, Tampereen Energia 2018 -messuilla torstaina esiintynyt Seppo Kaikkonen, Business Finlandin Batteries from Finland -ohjelman vetäjä, sanoi.

Konkreettisia akkutehdashankkeita Suomessa ei tällä hetkellä tiettävästi ole käynnissä, mutta Vaasa on yksi mahdollinen Teslan uuden akkutehtaan sijaintipaikka.

LUE LISÄÄ: https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/autot/business-finland-havittelee-suomeen-useita-miljardiluokan-akkutehtaita-6746571?utm_source=Teta_Aamukirje&utm_medium=email&utm_campaign=Teta_Aamukirje