Danfoss Vaasa porskuttaa: Tulossa ehkä yrityksen historian paras tulos, Vaasassa otetaan uudet tuotantolinjat käyttöön

Pohjalainen / Taajuusmuuttajia valmistavan Vacon Oy:n tämän vuoden tulos saattaa olla sen koko historian paras. Näin sanoo Danfoss Drives -liiketoimintayksikön johtaja Vesa Laisi. Huippuvire johtuu monesta tekijästä kuten siitä, että kuuluminen Danfoss-konserniin on tuonut voimaa Vaconin taajuusmuuttajien myyntiin maailmalla. Vacon työllistää Vaasassa noin 600 – 700 ihmistä.

Raskas teollisuus on tehnyt investointeja (vaikka maailmantalous näyttää kohtuullisen epävarmalta) ja se käyttää paljon Vaasan tehtaan tuotteita. Laisi toppuuttelee kuitenkin ja sanoo, että tässä vaiheessa vuotta on eletty vasta yhdeksän kuukautta. Hän uskoo vuoden etenevän loppuun saakka samalla tavalla, ellei sitten jotain yllättävää tapahdu.

Vaikka Vaconin tuotteilla on riittänyt kysyntää, ei yritys ole juurikaan rekrytoinut lisää työntekijöitä ”ehkä väkeä on ollut vähän enemmän, mutta pääasiassa tuottavuutta on nostettu”.

Tulossa myönteisiä uutisia Vaasalle?

Laisin mukaan myös Vaconin lähinäkymät ovat hyvät, sillä yritys on kehittänyt seuraavan sukupolven tuotteita, jotka tulevat piakkoin tuotantoon. Tehtaalla on investoitu uusiin tuotantolinjoihin. Hän vihjaa myös, että tulevaisuudessa ….

LUE LISÄÄ:  https://www.pohjalainen.fi/tilaajalle/maakunta/vacon-porskuttaa-tulossa-ehka-yrityksen-historian-paras-tulos-vaasassa-otetaan-uudet-tuotantolinjat-kayttoon-1.3143740

KUVASSA: Taajuusmuttajia valmistavalla Vaconilla pyyhkii tällä hetkellä hyvin. Kuvassa ovat Danfossin konserninjohtaja Kim Fausing ja Danfoss Drives -liiketoimintayksikön johtaja Vesa Laisi (Kuva: Minna Antila).