EnergySpin pyörii täyttä vauhtia – startupeilla jokapäiväisiä oivalluksia

Energia-alan startup-yrityksille suunnatun yrityskiihdyttämö EnergySpinin toiminta on täydessä vauhdissa. Go to Market -jakson aikana kiihdyttämöön osallistuneet yritykset ovat muun muassa vierailleet EnergySpinin partner-yrityksissä Wärtsilässä ja The Switchissä.

Wärtsilässä tutustuttiin moottoritehtaaseen, ja startup-yrittäjät keskustelivat yhtiön avainhenkilöiden kanssa.

  • Vierailulla sain oikein vau-fiiliksen. Vaikka yrityksemme on startup, se voi ottaa osittain mallia Wärtsilän toimintatavoista ja vetoavusta markkinoille, sanoo Jukoluxin markkinointijohtaja Rainer Rönnback. 

Vierailu The Switchiin oli myös startup-yrittäjien mieleen.

  • Startup-yrittäjän silmissä The Switchin kasvuhistoria on ollut poikkeuksellisen mielenkiintoinen. He ovat onnistuneet hienosti brändin luomisessa, mistä heille on ollut suuri hyöty, Rönnback kertoo.

Jakson aikana Tiedon Taneli Tikka tapasi kiihdyttämön osallistujat. Vierailun aikana keskusteltiin digitalisaatiosta ja tulevaisuuden skenaarioista.

  • Oli silmiä avaavaa pohtia, millaisessa maailmassa bisnestä tehdään esimerkiksi kymmenen vuoden kuluttua, Rönnback sanoo.

Oivalluksia voi soveltaa omassa liiketoiminnassa

Vierailujen lisäksi toisen jakson aikana on keskitytty siihen, mitä on moderni myyminen. EnergySpin Key Account Manager Marko Kuokkasen mukaan startup-yrittäjien on tärkeä ymmärtää, minkä tarpeen tai ongelman yrityksen tuote tai palvelu ratkaisee.

  • Markkinoille pääsemisessä alku on aina hankalin. Kun on tehnyt ensimmäisen kaupan, siitä saatava referenssi on myös osattava hyödyntää, Kuokkanen kertoo.

Työskentely kiihdyttämössä on ollut Rönnbackin mielestä antoisaa.

  • Parasta on ammattilaisten sparraus. Kiihdyttämöstä saa jokapäiväisiä oivalluksia, joita voi soveltaa omassa liiketoiminnassa, hän sanoo.

EnergySpinin kolmas ja viimeinen jakso alkaa 21.11.2018. Kiihdyttämö huipentuu Helsingissä järjestettävään Slushiin, joka on yksi Euroopan johtavista startup-tapahtumista. Slushissa startupit pääsevät esittelemään liikeideaansa sekä tapaamaan potentiaalisia rahoittajia.