Euroopassa rakennettiin 4,5 gigawattia (GW) uutta tuulivoimakapasiteettia vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla

EnergiaUutiset / Wind Europen (https://windeurope.org/) politiikkajohtaja Pierre Tardieu sanoo tuloksen olevan odotusten mukainen. Hän ennakoi toiselle vuosipuoliskolle tuntuvasti suurempaa panostusta niin, että vuoden kokonaissaldoksi tulisi 13,5 GW, josta maatuulivoimaa 10,2 GW ja merituulivoimaa 3,3 GW. Se jää kuitenkin selvästi vuoden 2017 ennätystuloksesta, joka oli 16,8 GW.

Suomi tilastosta poissa syöttötariffin sulkeutumisen vuoksi

Ensisilmäys tilastoon hämmästyttää – Suomi loistaa poissaolollaan. Mutta syy on selkeä: kyse on syöttötariffin sulkeutumisesta. ”Viimeisten tariffin piiriin mahtuneiden voimaloiden piti olla sähköntuotannossa vuoden 2017 loppuun mennessä. Joitain hankkeita viimeisteltiin tämän vuoden puolella, mutta tilastoissa kaikki voimalat on merkitty valmistuneeksi viime vuonna, koska valtaosin puistot ovat olleet silloin valmiina”, kertoo Suomen Tuulivoimayhdistyksen toiminnanjohtaja Anni Mikkonen.

”Vaikka tariffi on sulkeutunut, on tänä kesänä julkaistu kahden hankkeen rakentamispäätökset. Tuuliwatti rakentaa viiden voimalan demohanketta Iihin ilman valtion tukea ja CPC Finland rakentaa PPA:n nojalla 12 voimalan hanketta Isojoelle. Kumpikin näistä puistoista valmistuu vuonna 2019″, Mikkonen lisää.

LUE LISÄÄ: http://www.energiauutiset.fi/uutiset/tuulivoimakapasiteettia-lisaa-45-gw.html