Fortum innovaatiokilpailu – Innovation Competition

Fortum julistaa innovaatiokilpailun kaiken kokoisille yrityksille, yhteisöille ja tiimeille, jotka etsivät kumppanuuksia ja uutta liiketoimintaa liittyen asumismukavuuden parantamiseen. Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, ja haluamme jatkuvasti kehittää ja tarjota asiakkaillemme entistä ekologisempia, energiatehokkaampia ja mukavampia ratkaisuja liittyen asumiseen.

Haemme nyt asumismukavuuden kehittämiseen ja parantamiseen uusia projekti-ideoita, jotka ovat toteutettavissa vuoden 2018 tai 2019 aikana. Ideat voivat liittyä esimerkiksi lämmitykseen, jäähdytykseen, ilmanvaihtoon ja uusiin palvelukonsepteihin. Ehdotukset voivat hyödyntää esimerkiksi mittausteknologiaa (esim. kustannustehokkaat langattomat sensorit ja anturit; lämpötila, huoneilman laatu), älyjärjestelmiä (Internet of Things, ICT-ratkaisut; ohjaus, seuranta, datan kerääminen ja hallinta, ennustaminen, tiedon kerääminen käyttäjiltä ja asukkailta, informaation käsittely ja hyödyntäminen) tai liittyä kerätyn datan visualisointiin ja jakamiseen. Olemme avoimia kaikille rohkeillekin ehdotuksille!

Tarjoamme voittajille mahdollisuuden pilottiin Fortumin asiakkaiden parissa, mahdollisuuden lämpöenergian mittausdatan hyödyntämiseen, näkyvyyttä Fortumin viestinnässä ja markkinoinnissa sekä maailmanluokan asiantuntemusta energialiiketoiminnasta. Lisäksi voittajien pilotteihin myönnämme 10 000–30 000 euroa projektirahaa pilotin luonteesta riippuen. Odotamme hyviä projekteja, joiden jälkeen on mahdollista jatkaa ja kehittää onnistunutta yhteistyötä pitkäjänteiseksi kumppanuudeksi Fortumin kanssa.

Hakijoiden pitää pystyä kuvaamaan selkeästi idean hyödynnettävyys Fortumin liiketoiminnassa, idean uutuusarvo ja sen toteutettavuus.

Valitsemme ehdotusten perusteella enintään 8 toimijaa, joiden kanssa projekti-ideoita syvennetään sparraamalla ja ideoita kehitetään edelleen yhteistyössä fortumlaisten kanssa. Tämän jälkeen ideat esitellään Fortumille, joka valitsee voittajat.

Innovaatiokilpailu toteutetaan yhteistyössä Spinversen kanssa.
Lähetä määrämuotoinen ideakuvaus 18.2.2018 mennessä nettisivujen kautta.

Lue lisää > https://www.fortum.fi/yrityksille-ja-yhteisoille/lammitys-ja-jaahdytys/kaukolampo/fortum-innovaatiokilpailu-innovation