Huipputehtaista tekoälyn innovaatiokeskuksia

Lähivuosina teollisuuden – ja koko Suomen – kilpailukyky riippuu pitkälti siitä, miten tekoälyn ja digitalisaation mahdollisuuksia osataan hyödyntää. Tekoäly ei ole mystiikkaa vaan tulevaisuutta, teollisuudessakin. Konkreettisia hyötyjä syntyy vain, jos osaamme käyttää sitä oikein.

ABB:n kytkintehdas Vaasassa on jo vuosia panostanut tilaus-toimitusketjun automatisointiin. Kehitystyön seurauksena läpimenoajat ovat puolittuneet ja tuottavuus on lisääntynyt merkittävästi. Samanaikaisesti henkilöstötyytyväisyys on parantunut. Syksyllä 2018 käynnistyneessä Reboot IoT Factory -hankkeessa tehtaan tuotannonohjausta kehitetään edelleen uusimpia tulevaisuuden teknologioita, kuten koneoppimista, pelillisyyttä, virtuaalitodellisuutta ja tekoälyä hyödyntäen.

Ketterän kehityksen mallilla toimivan Reboot IoT Factory -hankkeen perusajatuksena on tehdä johtavista suomalaisista valmistavan teollisuuden tehtaista innovaatiokeskuksia, joissa tehtaiden suorituskykyä kehitetään automaation ja robotiikan avulla. Mukaan kytketään startup-yritysten ekosysteemi, joka mahdollistaa kehityskohteiden tunnistamisen ja uusien ratkaisujen kehittämisen tavanomaista nopeammin. Näin syntyviä ratkaisuja ja parhaita käytäntöjä tarjotaan koko suomalaisen teollisuuden hyödynnettäviksi.

ABB:n erityisalueena hankkeessa on ….

LUE LISÄÄ > https://www.abb-conversations.com/fi/2019/08/huipputehtaista-tekoalyn-innovaatiokeskuksia/