Kilkanen Oy:n muutto Vaskiluotoon Wärtsilän STH:n kupeeseen loppusuoralla

Kilkanen Oy:n uusi  kesällä valmistunut tehdas sijaitsee Vaasan Vaskiluodossa, reininkadun varrella Wärtsilän Smart Technology Hubin välittömässä läheisyydessä. Tehtaan sijainti on monessa suhteessa erinomainen, koska se on lähellä rautatietä ja satamaa sekä strategisia liikekumppaneita.

Uudessa tehtaassa on tilaa 3500 neliömetriä ja parhaillaan sinne asennetaan järvikadun massiivista lohkokonetta, joka saadaan käyttöön 2022 vuoden puolella. Kilkanen Oy hankki KOLB koneistuskeskuksen (=lohkokone) ja moottorilohkojen valmistuksen Wärtsilältä maaliskuussa 2020. Lähes kaikki Kilkanen Oy:n toiminnot ja erityisesti koneistuskeskukset siirtyvät Vikbystä Vaskiluotoon kuluvan vuoden loppuun mennessä ja suurin osa keskuksista on jo siirretty ja tuotannossa.

”Henkilökuntamme on ammattitaitoista ja heillä on useiden vuosien kokemus moottorilohkojen valmistamisesta. Uusi tehdas ja sen erinomainen sijainti auttavat Kilkanen Oy:tä ja myös pääomistajaamme (Leinolat Group) konserniyrityksiemme kautta vastaamaan nykyistä paremmin asiakkaidemme tarpeisiin”, kertoo Jouni Kilkanen, Kilkanen Oy:n toimitusjohtaja.

Uudessa tehtaassa on kiinnitetty huomiota erityisesti tehtaan ympäristövaikutuksiin. Tehtaan lämmityksestä ja viilennyksestä vastaa maalämpö, joka pienentää Kilkanen Oy:n hiilijalanjälkeä huomattavasti. Suunnitelmissa on myös asentaa tehtaan katolle aurinkopaneeleita, joista saatu sähkö kattaa suurimman osan Kilkanen Oy:n sähköntarpeesta.

”Hiilijalanjäljen pienentäminen ja ympäristön huomioon ottaminen on meille erittäin tärkeää”, painottaa Lars-Erik Schöring, Leinolat Groupin toimitusjohtaja.

https://www.leinolatgroup.fi/fi/