Laivayhtiö Kvarken Link ja Rauman telakka allekirjoittivat 120 miljoonan sopimuksen Vaasassa – ”laivasta tulee Itämeren ympäristöystävällisin”

POHJALAINEN / Vaasan ja Uumajan yhteinen laivayhtiö Kvarken Link sekä Rauma Marine Constructions -telakka allekirjoittivat maanantaina 120 miljoonan euron laivanrakennussopimuksen Vaasan Maaherrantalolla.

Vuosia kestäneen projektin viimeisimmän etapin saavutus sai herrat hymyilemään ja kohottelemaan maljoja vapautuneesti. Enää puuttuu vain laiva, jonka rakentaminen alkaa vuonna 2020.

– Päällimmäisenä on jäänyt mieleen, miten kaikki ovat puhaltaneet yhteen hiileen Vaasassa, Helsingissä, Uumajassa ja Tukholmassa. Projekti on ollut valtava. Tuntuu erittäin hyvältä, että tehty työ kantaa nyt hedelmää, Vaasan kaupunginjohtaja ja Kvarken Linkin hallituksen puheenjohtaja Tomas Häyry toteaa.

Rauman telakan on määrä toimittaa valmis laiva Merenkurkkuun vappuna 2021. Uuteen alukseen ….

LUE LISÄÄ:  https://www.pohjalainen.fi/tilaajalle/maakunta/kippis-ja-skal-uudelle-laivalle-laivayhtio-kvarken-link-ja-rauman-telakka-allekirjoittivat-120-miljoonan-sopimuksen-vaasassa-laivasta-tulee-itameren-ymparistoystavallisin-1.2854814

Kuvassa Kvarken Linkin ja Rauman telakan edustajat sekä vaasalaiset ja uumajalaiset poliitikot kilistelivät maljoja laivanrakennussopimukselle Vaasan Maaherrantalolla. KUVA: MINNA ANTILA