Origo engineering Oy – uusia ulottuvuuksia 3D-suunnitteluun ja tulostamiseen

Origo Engineering Oy on nuorekas ja innovatiivinen vaasalainen yritys, joka yhdistää mekaniikka- ja 3D-suunnittelun sekä 3D-tulostamisen.

Origo engineering Oy:n palvelut kattavat mm. osa ja/tai osakokonaisuuksien suunnittelun aina 3D-tulostukseen saakka sekä muovista (mm. polyamidit) että metallista (mm. alumiini ja ruostumaton teräs sekä inconel-seokset).  ”Tulostustuotanto uudella koneella saatiin käyntiin tammikuussa. Investointi on hyvin merkittävä meille ja myös Vaasan seudulle, se mahdollistaa jatkossa sekä vaativat 3D-tulostukset että sarjatuotannon”, toteavat Origo Engineering Oy:n toimitusjohtaja Kalle Hällfors ja teknologiajohtaja Mikko Henttinen.

Origo Engineering Oy on vahvistanut ja laajentanut määrätietoisesti omistuspohjaansa (mukaan on tullut mm., Leinolat Group, SOP-Metal, Crimppi ja Jukolux) ja investoinut EOS:in valmistamaan tehokkaaseen teollisuustason 3D-muovitulostimeen sekä uudistanut  tuotantotilojaan, joihin yrityksiä/asiakkaita/3D-tulostuksesta kiinnostuneita tahoja Origo Engineering Oy ottaa ennalta sovitusti mielellään tutustumaan.

Lisäksi Origo Engineering Oy on liittynyt jäseneksi vasta perustettuun FAME-ekosysteemin (Finnish Additive Manufacturing Ecosystem > https://fame3d.fi/ ja Origo engineering Oy  myös merkittävä toimija Vaasan seudulla käynnissä olevassa 3D-hankkeessa, nimeltään EnergyVaasa 3D-Center (toteutus Merinova Oy ja Vaasan ammattikorkeakoulu yhdessä alueen yritysten kanssa). Hankkeen avulla nostetaan erityisesti alueen yrityksien ja ammattikorkeakoulujen 3D-metallintulostusosaamista sekä protoillaan ja tulostetaan yhdessä erilaisia osia ja osakokonaisuuksia.