Pohjanmaan Tekno 4.0 -hanke käynnistyy huhtikuussa 2022

Hankkeen avulla edistetään teollista digitalisaatiota Pohjanmaan maakunnan pk-yrityksissä.

Pohjanmaan Tekno 4.0 –hanketta toteuttaa Merinova Oy ja hankkeen päärahoittaja toimii Pohjanmaan liitto, rahoitus REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hankkeen yksityisestä- ja kuntarahoituksesta vastaavat Merinova Oy ja Vaasan seudun kehitys VASEK Oy.

Hankkeessa järjestetään useita avoimia ja maksuttomia webinaareja, joissa käsitellään asiantuntijoiden avulla mm. tuottavuuden ja tehokkuuden tehokeinot, parhaat tarjolla olevat järjestelmät ja ratkaisut sekä niiden käyttöönotto ja tehokas tuotantoprosessi mittaristoineen yleisesti käytössä olevien esimerkkien avulla. Ensimmäinen hankewebinaari järjestetään huhtikuussa.

Lisäksi hankkeessa järjestetään toimialakohtaisia workshoppeja. Ensimmäinen, metallialan yrityksille suunnattu maksuton Workshop-sarja, koostuu arviolta 4-8 workshopista (etä ja fyysinen) noin 4 kuukauden ajanjaksolla, käynnistyy huhtikuussa. Workshoppien avulla mm. syvennetään yritysten osaamista tuottavuuden kasvattamisesta ja simuloidaan valittuja automaatio- ja  robotiikkaratkaisuja tms.

Lisäksi hankkeen tavoitteena on järjestää muutamia maksuttomia benchmarkkausmatkoja yhdessä valittuihin kohteisiin Suomessa. Hanke on voimassa 30.6.2023 saakka.

Lisätietoja ja/tai mukaantulo hankkeen toimintaan/ohjelmiin, ota yhteyttä:

Tommi Sykkö, +358 400 358 610, tommi.sykko@merinova.fi
Tauno Kekäle +358 400 761 619, tauno.kekale@merinova.fi
Mika Konu + 358 400 730 747, mika.konu@merinova.fi

Yhteyshenkilösi