Ruotsalaisvarustamon Tundraland testasi Vaasan sataman

Pohjalainen / Ruotsalaisvarustamo Wallenius SOLin Tundraland -niminen rahtilaiva kävi keskiviikkona testaamassa Vaasan sataman laiturin ja muut olosuhteet.

Varustamon kaupallinen johtaja Kai Peränen tavoitettiin eurooppalaiselta lentokentältä kesken testauksen. ”Testaukset ovat rutiinia uusien reittien ja satamien ollessa kyseessä. Vaasassa on kaikki ok. Tässä testauksessa mielenkiintoista on se, että laituri on 160 metriä pitkä, mutta tämä isompi alus on 190 metriä”, Peränen kertoo.

Paikalla Vaasassa oli varustamon edustaja Göteborgista. Sataman puolesta kommentoimassa ja laivan etupään kiinnittämistä tarkkailemassa oli Kvarken Portsin liikennepäällikkö Kristian Mäki-Jussila. ”Kaikki sujuu hyvin”, hän kommentoi.

Wallenius Sol käyttää rahtilaivayhteydessä Belgian Antwerpeniin ja Zeebruggeen kahta alusta. Joka toinen viikko reitillä seilaa iso Thuleland ja joka toisella viikolla vähän pienempi Vasaland. Nyt keskiviikkona Vaasan satamassa piipahti Tundraland, joka on samanlainen kuin joka toinen viikko Vaasassa nähtävä Thuleland.

https://www.pohjalainen.fi/tilaajalle/maakunta/ruotsalaisvarustamon-tundraland-testasi-vaasan-sataman-1.3160844

KUVA: Jari Jurkka