Seuraavan EnergyVaasa 3D-Center -hankkeen workshopin teemana on suurten osien 3D-valmistus

Järjestämme hankkeen puitteissa 26.11.2020 klo 13:00 alkaen etäworkshopin, jossa tutustumme asiantuntijoiden esityksien avulla kolmeen erilaiseen metallien lisäävän valmistuksen menetelmään.

Esitykset ovat:
1) WAAM (Wire and arc additive manufacturing) eli lankasyöttöinen suorakerrostus -tulostusmenetelmä, jossa robottiin liitetty tulostuspää syöttää lankaa haluttuun kohtaan ja sulattaa sen lämmönlähteellä.

2) DED (Direct Energy Deposition) on metallien lisäävän valmistuksen menetelmä, joka hyödyntää eri vaihtoehtoja ja yhdistelmiä lämmöntuonti- ja materiaalinsyöttötekniikoista. Suorakerrostusmenetelmä mahdollistaa myös useamman eri materiaalin yhtäaikaisen syöttämisen valmistettavaan kappaleeseen. Materiaali syötetään lanka- tai jauhemuotoisena.

3) HIEKKAPRINTTI + METALLIVALU. Hiekasta muovattu muotti sopii myös laminoinnin alustaksi ja se voidaan viimeistellä epoksilla, jolloin se kestää pienen tuotantosarjan valmistuskerrat. Jos muotti on kertakäyttöinen, siinä voi olla myös negatiivisia päästöjä, sillä hiekkamuotti on helppo hajottaa laminoinnin jälkeen. Metallivalulla on mahdollista valmistaa mutkikkaita muotoja, joiden sisärakenteita ei voi lastuamalla toteuttaa. Koska metalliseosten mekaaniset ominaisuudet kattavat laajan alueen, teollisuuden ja kunnossapidon edellyttämät lujuus- ja kulumisominaisuudet saavutetaan niissäkin kohteissa, joissa esimerkiksi muovien kesto loppuu.

Tämä workshop on suunnattu erityisesti EnergyVaasa 3D-Center -hankkeessa mukana oleville alueen yrityksille! Otamme mielellämme mukaan tähän workshopiin myös sellaisia yrityksiä ja organisaatioita, jotka haluavat tulla mukaan toimintaamme, verkostoitu ja oppia sekä kehittyä 3D-teknogian saralla.

Jos haluat mukaan tähän workshopiin, ota pikaisesti yhteyttä sähköpostitse:

tommi.sykko@merinova.fi
tai
sami.elomaa@vamk.fi

EnergyVaasa 3D-Center -hanke on Merinovan (päätoteuttaja) ja Vaasan ammattikorkeakoulun (0satoteuttaja) sekä Vaasan seudun yritysten yhteinen hanke, jonka päärahoittaja on Pohjanmaan liitto.
https://www.merinova.fi/hanketoiminta/energyvaasa-3d-center/

Photo: Tampere University