Tavoitteena EnergyVaasa 3D-center – tutustumismatka Tampereelle toukokuussa

Tulevaisuuden digitaalisen tuotannon ja 3D-valmistuksen osaamiskeskittymän valmistelu, ”EnergyVaasa 3D-center” etenee hankesuunnitelman mukaisesti ja seuraavaksi ohjelmassa on tutustumismatka Tampereelle.

Mistä on kysymys? Teknologiakeskus Merinova Oy valmistelee Pohjanmaan liiton rahoittaman hankkeen (voimassa 31.12.2018 saakka) avulla alueellista tulevaisuuden digitaalisen tuotannon ja 3D-valmistuksen (materiaalia lisäävä valmistus, ensisijaisesti metallien tulostus) tutkimus-, kehitys-, koulutus- ja innovaatiotoiminnan osaamiskeskittymää ja -verkostoa Vaasan seudulle, yhteistyössä Vaasan ammattikorkeakoulun ja hankkeessa mukana olevien suur- ja pk-yrityksien kesken. Hanketta ovat rahoittamassa myös Vaasan kaupunki, Mustasaaren kunta ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK.

8.5.2018 matkaamme Tampereelle, isäntänä toimii Mikko Kettunen 3DStep Oy:stä ja päivän aikana tutustutaan Pirkanmaan 3D-osaamiseen ja vieraillaan mm. Tampereen teknillisellä yliopistolla ja ammattikorkeakoululla sekä Ideascoutilla. Käymme myös Ylöjärvellä tutustumassa 3D-metallistulostimeen. Hankkeen tiimoilta jatketaan tutustumismatkailua kesäkuulla Nivalan teollisuuskylään.

Tulemme järjestämään Vaasassa syksyllä kaikelle yleisölle avoimen 3D-metallintulostusta käsittelevän seminaarin ja näillä tutustumismatkoilla on mm. tarkoitus verkostoitua ja kartoittaa sopivia luennoitsijoita seminaariin sekä vahvistaa tietämystä 3D-tulostuksen ympärillä.

HUOM! jos yrityksesi sijaitsee Pohjanmaalla ja hankkeemme / 3D-metallintulostus kiinnostaa, niin ota yhteyttä ja keskustellaan lisää kuinka yrityksesi voi tulla mukaan tulevan osaamiskeskittymän toimintaan ja mitä voimme tarjota.

terveisin Tommi Sykkö
Hankkeen projektipäällikkö

(Kuvassa Petri Ehonsalon (vas.) kädessä olevan saranan ja Vesa Kanasen kädessä olevan suuttimen rakenne on sellainen, että valmistaminen onnistuu vain tulostamalla. KUVA: Timo Marttila/AAMULEHTI)