Tavoitteena EnergyVaasa 3D-center!

Palosaaren kampuksella järjestettiin torstaina 16.11. Future Operations and Maintenance -hankkeen alla 3D-teknologiaa ja erityisesti metallien 3D-tulostusta käsittelevä seminaari. Seminaari houkutteli paikalle runsaasti väkeä, n. 90 aiheesta kiinnostunutta henkilöä, joista suuri osa edusti paikallista yritysmaailmaa.

Seminaarissa käytiin lävitse 3D-teknologiaa ja 3D-tulostuksen tehokasta hyödyntämistä asiantuntijoiden (Rayko Toshev / Vaasan Yliopisto ja Pekka Ketola / 3DSTEP) ja yritysten (Wärtsilä / Juho Raukola), SOP-Metal / Pekka Särkiniemi ja Tarkmet / Topias Korpi) näkökulmien ja esitysten kautta, jotka tulevat saataville Merinova Oy:n kotisivuille lähiaikoina.

Tommi Sykkö (Merinova) ja Jorma Tuominen (Vaasan ammattikorkeakoulu) esittelivät seminaarissa ”Tulevaisuuden digitaalisen tuotannon ja 3D-valmistuksen osaamiskeskittymän valmistelu” -hankkeen. Tässä Pohjanmaan liiton rahoittamassa hankkeessa valmistellaan alueellista tulevaisuuden digitaalisen tuotannon ja 3D-valmistuksen tutkimus-, kehitys-, koulutus- ja innovaatiotoiminnan osaamiskeskittymää ja -verkostoa ja jonka toiminnan tavoitteena on perustaa EnergyVaasa 3D-center.

EnergyVaasa 3D-center rakennetaan yhdessä yritysten, korkeakoulujen ja kehittäjäorganisaatioiden kanssa. Alueen energiaklusterin suuryritykset ja useat pk-yritykset ovat lähtemässä vastinerahalla mukaan toimintaan ja mikäli yrityksesi ei ole vielä mukana, ota pikaisesti yhteyttä:
Tommi Sykkö, Merinova, tommi.sykko@merinova.fi, 0400 – 358 610 tai
Jorma Tuominen, Vaasan ammattikorkeakoulu, jorma.tuominen@vamk.fi, 040 – 582 7623

Merinovalta lämmin kiitos kaikille seminaariin osallistuneille, Pohjanmaan liitolle, Vaasan ammattikorkeakoululle, Vaasan yliopistolle ja erityisesti yrityksille!