Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

Terrafamen teollisuusalueen integroitu tuotanto omasta kaivoksesta akkukemikaaleiksi muodostaa ainutlaatuisen ja energiatehokkaan tuotantoketjun, joka tuottaa asiakkaille akkukemikaaleja, joiden hiilijalanjälki on maailman pienimpiä.

Terrafamessa on sen noin kuuden toimintavuoden aikana tehty valtava työ tuotannon ylös ajamiseksi. Alkuvaiheessa yhtiön tulevaisuudesta ja menestysmahdollisuuksista esitettiin epäileviä puheenvuoroja. Yhtiön kehittäminen on vaatinut aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta systemaattisella toiminnalla tuotanto on saatu toimimaan odotusten mukaisesti ja ympäristöasiat hyvin hallintaan. Samanaikaisesti tuotannon vakiinnuttamisen kanssa Terrafame on rakentanut yhden maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

LUE KOKO TIEDOTE >  https://www.terrafame.fi/ajankohtaista/uutiset/2021/06/terrafamen-akkukemikaalitehtaan-tuotannon-ylosajo-on-kaynnistynyt.html