Uuden energiateknologian ja demonstraatiohankkeiden investointitukien haku käynnissä – Infotilaisuus hakijoille 3.5.

Uuden energiateknologian ja suurten demonstraatiohankkeiden tukihaku on käynnistynyt. Investointituki on tarkoitettu tulevaisuuden energiaratkaisuihin vuoteen 2030 tähtäävien kansallisten ja EU-tavoitteiden saavuttamiseksi. Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää hakijoille 3.5.2022 verkkotilaisuuden, jossa kerrotaan tarkemmin tuen hakemisesta.

Tukiohjelman tavoitteena on edistää uuteen energiateknologiaan perustuvia kansallisesti ja kansainvälisesti monistettavia ratkaisuja. Suurilla demonstraatiohankkeilla tarkoitetaan sellaisia energiatukihankkeita, joiden investointikustannukset ovat vähintään 5 miljoonaa euroa.

Tukea haetaan Business Finlandin sähköisen järjestelmän kautta, mutta hakemukset käsitellään työ- ja elinkeinoministeriössä. Tukipäätösten aikataulu riippuu hakemusten määrästä ja tukikäsittelytarpeesta. Alustavan aikataulun mukaan tukipäätökset tehdään vuoden 2022 lopussa.

Tukea voidaan myöntää yrityksille ja yhteisöille, kuten kunnille, ja vain hankkeille tai hankkeen osalle, jotka eivät käynnistyisi ilman tukea. Hanketta ei saa aloittaa ennen tukipäätöstä. Tukea ei myönnetä asunto-osakeyhtiöille, asuinkiinteistöille tai maatiloille, tai niiden yhteyteen toteutettaville hankkeille.

Tuen myöntäminen perustuu ….

LUE LISÄÄ > https://tem.fi/-/uuden-energiateknologian-ja-suurten-demonstraatiohankkeiden-investointitukien-haku-kaynnissa-infotilaisuus-hakijoille-3.5

Yhteyshenkilösi