”Vaasa on oikealla tiellä akkutehdashankkeessa” – maailman suurimpiin kuuluvat akkutuottajat edustivat Vaasan energiafoorumilla

Pohjalainen / Joukko kiinalaisia energia-alan yritysjohtajia vieraili Vaasassa torstaina ja perjantaina. Akkutuottajien CATL:n ja BYD:n edustajat oli saatu Vaasan yliopiston järjestämään energiafoorumiin keskustelemaan Suomen ja Kiinan mahdollisesta energiayhteistyöstä. Yhtiöt edustavat kahta maailman kolmesta suurimmasta akkutuottajasta.

– Jos kaksi näin suurta toimijaa on saatu paikalle, kertoo se siitä, että Vaasa on oikealla tiellä akkutehdashankkeessa, sanoo GigaVaasan myynti- ja markkinointijohtaja Marko Kuokkanen.

Eurooppa kiinnostaa kiinalaisia siksikin, että Euroopan unioni on sitoutunut saavuttamaan Pariisin ilmastosopimuksen päästötavoitteitteet. Vuoteen 2030 mennessä hiilidioksidipäästöt pyritään jopa puolittamaan ja sen tavoittelun keskiössä on akkuteollisuushankkeiden edistäminen. Kiinassa suuri osa sähköstä tuotetaan edelleen polttamalla hiiltä. Suuntaa on muutettava, jos EU:n lainsäädäntö pakottaa akkuihin vihreää sertifiointia.

LUE LISÄÄ >  https://www.pohjalainen.fi/tilaajalle/maakunta/vaasa-on-oikealla-tiella-akkutehdashankkeessa-maailman-suurimpiin-kuuluvat-akkutuottajat-edustivat-vaasan-energiafoorumilla-1.3147852