Vaasan kaupunki: Vastaa kyselyyn ja osallistu Onkilahden ja konepaja-alueen kehittämiseen

Vaasalaisilla on nyt mahdollisuus vaikuttaa Onkilahden puiston ja sen vieressä sijaitsevan Vöyrinkaupungin konepaja-alueen tulevaisuuteen.

Onkilahden puisto ja Vöyrinkaupungin konepaja-alue sijaitsevat paraatipaikalla aivan keskustan tuntumassa. Alueita suunnitellaan kaikille vaasalaisille, joten asukkaiden ideoilla ja mielipiteillä on suuri merkitys alueiden kehittämiseen.

Wärtsilän muuton myötä Vöyrinkaupunkiin vapautuu kehitettäväksi yli 10 hehtaarin laajuinen alue, josta tulee vaiheittain aktiivinen osa Vaasan keskusta-aluetta. Tavoitteena on muuttaa vanha tehdasalue viihtyisäksi ja monipuoliseksi alueeksi, jossa voi asua, tehdä töitä ja viettää vapaa-aikaa.

”Lähtökohtana on luoda omaleimaista kaupunkiympäristöä. Historiallinen tehdasmiljöö ja sijainti meren rannalla luovat siihen hyvät edellytykset,” kaavoitusarkkitehti Kati Vuohijoki kertoo.

”Kyselyssä haemme yleisön mielipidettä muun muassa konepaja-alueen nimistöstä, kulkureiteistä, rakentamisesta ja palveluista”, Vuohijoki jatkaa.

KATSO LISÄÄ: https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/vastaa-kyselyyn-ja-osallistu-onkilahden-ja-konepaja-alueen-kehittamiseen/