Vaasan seudun energiateknologian keskittymä vahvistuu Wärtsilän uuden sukupolven innovaatio- ja tuotantokeskuksen myötä

Wärtsilä tulee rakentamaan Vaskiluotoon uuden sukupolven innovaatio- ja tuotantokeskuksen. Tämä vahvistaa Vaasan ja seudun energiateknologian keskittymää

Päätös kertoo myös siitä, että Vaasaan on onnistuttu luomaan innovatiivinen kasvu- ja kehitysympäristö kansainvälisen yrityksen tulevaisuuden tarpeisiin. Tehdastoiminnan siirtyminen keskusta-alueelta Vaskiluotoon avaa uusia mahdollisuuksia keskustan kehittämiselle.

”Haluan esittää suuret kiitokset Wärtsilälle tästä päätöksestä. Tämä on hieno osoitus siitä, että olemme pystyneet luomaan innovatiivisen kasvu- ja kehitysympäristön tulevaisuuden ratkaisuille”, iloitsee Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Wärtsilän päätös perustaa Vaskiluotoon Smart Technology Hub – uuden sukupolven innovaatio- ja tuotantokeskus tulee vahvistamaan Vaasan ja seudun energiateknologian keskittymää. Kansainvälisen yrityksen sitoutuminen Vaasaan korostaa myös kansallisten ja kansainvälisten liikenneyhteyksien ja saavutettavuuden kehittämistä sekä lento-, laiva-, raide- että tieliikenteen osalta.

Työllisyys, kasvu ja elinvoima vahvistuvat

Wärtsilän panostus innovaatio- ja tuotantokeskuksen kehittämiseen Vaasassa on merkittävää sekä alueen työllisyyden, kasvun, elinvoiman, vetovoiman että kilpailukyvyn kannalta.

LUE LISÄÄ: https://www.vaasa.fi/tiedote/vaasan-seudun-energiateknologian-keskittyma-vahvistuu-wartsilan-uuden-sukupolven-innovaatio-ja