VAMKin akkuteknologian uutuuskoulutus pilottivaiheeseen: ensimmäinen opintojakso käynnistyy toukokuussa

Ensi syksynä VAMKissa käynnistetään akkuteknologian osaajia valmentava opetuskokonaisuus. Opintojen tarkoituksena on vastata energiateknologiayritysten osaaja- ja koulutushaasteisiin.

Opinnot suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä Vaasan yliopiston, Yrkeshögskolan Novian ja Oulun yliopiston Kokkolan yksikön (Chydenius) kanssa. Opinnot on jaettu seitsemään eri kokonaisuuteen, joista VAMK vastaa kahdesta viiden opintopisteen kokonaisuuden kehityksestä. Viiden muun opintojakson kehitystyö on jaettu yhteistyökorkeakouluille. Kaikilla hankkeen osallisilla on mahdollisuus tuottaa aineistoa kuvauksiin, jotka on sijoitettu pilvipalveluun.

Seudun yritykset saavat vaikuttaa opintojen sisältöön jo niiden suunnitteluvaiheessa. Lisäksi asiantuntijat energiateknologian huippuyrityksistä tulevat pitämään osan luennoista, jolloin opetukseen saadaan mukaan alan viimeisintä tietoa. Englanninkielinen opetus kattaa sopivasti teoriaa ja käytäntöä: lähiopetuksen lisäksi opetus sisältää case-tehtäviä, joissa ratkotaan yritysten oikeita haasteita.

”Koulutusta on suunnittelemassa vahva ryhmä osaajia: opettajia, asiantuntijoita ja yritysedustajia, joilla kaikilla on yhteinen intressi kouluttaa ammattitaitoisia tekijöitä töihin seudun yrityksiin”, sanoo ja kiittelee hankkeen ohjausryhmään kuuluva Wärtsilän ympäristöliiketoiminnan johtaja Juha Kytölä.

Ohjausryhmään osallistuu yksi jäsen jokaisesta projektiorganisaatiosta. Ohjausryhmään kuuluvat Jorma Tuominen (VAMK, projektipäällikkö), Juha Kytölä (Wärtsilä), Jyri Kylä-Kaila (Valmet Automotive), Justin Salminen (Boliden Kokkola), Nani Pajunen ja Riitta Silvennoinen (Sitra), Ulla Lassi (Oulun yliopisto), Hannu Laaksonen (Vaasan yliopisto), Matts Nickull (Novia) ja Anna-Kaisa Valkama, läsnäolo- ja puheoikeus, (Merinova). Koulutushanketta rahoittaa Sitra 80%, ja se kestää vuoden 2018 loppuun asti.

Akkuteknologiahankkeen ohjausryhmä ja muita hankkeen toteutukseen osallistuvia kokoontui VAMKissa 4.4. Kuvassa Jorma Tuominen ja Minna Reipas VAMKista, Anna-Kaisa Valkama Merinovasta, Matts Nickull Novialta ja Timo Vekara Vaasan yliopistosta.

http://www.puv.fi/fi/news/vamkin_akkuteknologian_uutuuskoulutus_pilottivaiheeseen-ensimmainen_opintojakso_kaynnistyy_toukokuussa/