Wärtsilä valitsi ensimmäiset seitsemän campus-partneria – oven takana lähes 200 muuta

Sanomalehti Pohjalainen / Jari Jurkka

Wärtsilän Smart Technology Hub -tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskus -hanke etenee kaikilla tahoilla suunnitelmien mukaan kuin jyrä.

Wärtsilä piti keskiviikkona Vaasan energiamessuilla julkistamistilaisuuden, jossa kerrottiin hankkeen nykytilanteesta ja varsinkin siihen liittyvästä erittäin poikkeuksellisesta yhteistyökuviosta eli Smart Partner Campuksesta.

Wärtsilä julkisti ensimmäiset kampukselle tulevat yhteistyötahot. Ne ovat Danfoss, Demos Helsinki Oy, NLC Ferry Oy, Royal Caribbean Cruises Ltd, Vaasan Sähkö Oy, Vaasan yliopisto ja kaupunki.

Wärtsilän teknologiajohtaja Hannu Mäntymaa kuittasi lyhyesti, että teknologiakeskus etenee suunnitelmien mukaan ”Kaikkiaan on kyseessä 200 miljoonan panostus ja se on merkittävä. Viime vuonna Wärtsilän tuotekehitysmenot olivat reilut 160 miljoona euroa. Maailmalla seilaa vähän arvioista riippuen noin 60 000 alusta, joista Wärtsilä huoltaa puolta, ja joka kolmannessa on yrityksen laitteita ja ratkaisuja”,  Mäntymaa kuvasi Wärtsilän merkitystä meriteollisuudessa.

(KUVA: JARNO PELLINEN) Paikalla olivat Danfossin johtaja Kubal Chandrashekhar, Demosin konsultti Jussi Laine, Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg, Royal Caribbean Cruisesin uusrakentamisen johtaja Juhani Pitkänen, yliopistolta johtaja Heidi Kuusniemi, liiketoimintajohtaja Hans-Alexander Öst Vaasan sähköstä ja Wärtsilän meriteollisuuden johtaja Roger Holm.

LUE KOKO JUTTU torstain 21.3.2019 sanomalehdestä tai varauksin Digi-Pohjalaisesta osoitteessa http://www.pohjalainen.fi/.fi