Alihankinta ja AlihankintaHEAT siirtyvät joulukuulle 2020

Tampereen Messut Oy ja tapahtuman taustajoukot tulivat siihen tulokseen, että vallitsevan tilanteen takia tapahtumakokonaisuus kannattaa siirtää joulukuulle. Siirtopäätöksen taustalla vaikutti myös messukävijöille tehty kysely, jonka tulokset puoltivat siirtoa myöhempään ajankohtaan. Kansainvälinen teollisuuden ykköstapahtuma kokoaa vuosittain 20 000 messuvierasta noin 30 maasta ja 1000 näytteilleasettajaa yli 20 maasta, minkä vuoksi syyskuun katsottiin tulevan liian nopeasti.

Joulukuu ajankohtana parempi

– Kävijäkyselymme tuki päätöstä, sillä suurin osa kyselyyn vastanneista messuvieraista piti syyskuuta liian varhaisena ajankohtana messujen järjestämiselle. Osassa yrityksistä on vielä alkusyksystä voimassa matkustusrajoituksia, joten senkin osalta joulukuu on ajankohtana parempi, sanoo Alihankinta-messuista vastaava projektipäällikkö, viestintäjohtaja Tanja Järvensivu Tampereen Messuilta.

Järvensivu lisää, että kyseessä on kansainvälinen tapahtumakokonaisuus, eikä toistaiseksi tiedetä, milloin matkustusrajoituksia laajamittaisemmin puretaan. Ajankohdan muutoksella halutaan mahdollistaa myös ulkomaalaisten kävijöiden ja päämiesten osallistuminen tapahtumaan.

– Kävijäkyselyssämme korostui messujen yhteen kokoava voima. Alihankinnan merkitys teollisuuden vuosittaisena kohtaamispaikkana on suuri sekä näytteilleasettajille että messukävijöille, joten messujen onnistumisen kannalta siirto kannattaa tehdä. Messukävijöiden ja näytteilleasettajien tavoin odotamme jo kovasti, että joulukuussa pääsemme vihdoin pitkän tauon jälkeen kohtaamaan toisemme turvallisin mielin. Siirtopäätös tehdään tämänhetkisen tilanteen mukaan, joten seuraamme jatkossakin aktiivisesti tilanteen etenemistä ja viranomaisten päätöksiä sekä viestimme mahdollisista muutoksista välittömästi kaikkia asiakkaitamme, Järvensivu korostaa.

Valmistelut jatkuvat

Ajankohdan muutoksesta huolimatta tapahtumakokonaisuuden valmistelut jatkuvat entiseen malliin ja jo aiemmin julkistettu teema, Datasta bisnestä, sekä ohjelma ja kumppanuudet toteutuvat suunnitelmien mukaisesti joulukuussa. Osa messujen ohjelmasisällöstä tullaan nostamaan esille myös virtuaalitapahtuman muodossa varsinaisen tapahtuman rinnalle.

LUE LISÄÄ:  ALIHANKINTA 2020 joulukuussa