AM-Akatemia -hankkeen 3D-webinaarissa lähes 100 osallistujaa !

Osallistujille maksuton webinaari toteutettiin Vaasan ammattikorkeakoulun (VAMK) AM-Akatemia hankkeen alla,  jota VAMK parhaillaan toteuttaa yhdessä Teknologiakeskus Merinovan ja (alueen) yritysten kanssa > http://www.puv.fi/en/com/projects/am-akatemia

AM-AKATEMIA hankkeen avulla kytketään ammattikorkeakoulun opiskelijat mukaan Vaasan seudun 3D-osaamiskeskustoimintaan, joka käynnistettiin vuoden 2017 lopulla Merinovan ja Vaasan ammattikorkeakoulun sekä alueen yritysten toimesta, erityisesti alueen kärkiyritysten osuus on ollut tässä merkittävä, kiitos mm. Wärtsilä, Danfoss, ABB ja useat pk-yritykset! AM-Akatemian ideana on, että opiskelijat voivat toimia yrityksille kehitysresursseina 3D-suunnittelussa ja -tulostuksessa. Yritykset voivat hankkeen avulla ns. syöttää ensimmäiset ideat maksuttomasti jatkojalostettaviksi ja 3D-tulostettaviksi.

Iltapäivän yhteenvetona voidaan mm. todeta, että 3D-tulostustekniikat kehittyvät edelleen kovaa vauhtia ja se näkyy mm. tulostusnopeuksien hurjana kasvuna. Teollisuustason 3D-tulostimien määrät (investoinnit) ovat nyt kasvussa (maailmalla ja Suomessakin).

Ympäristönäkökulma ja -merkitys korostuvat tulevaisuudessa, niiden huomioon- ja käyttöönotto tulevat lisäämään yksittäisen yrityksen kilpailukykyä merkittävästi! 3D-tulostamiseen liittyvät tarpeet/palvelut, mm. koneistus- ja pintakäsittely, luovat uusia liiketoimintamahdollisuuksia todennäköisesti hyvin monelle yritykselle.

Päivän webinaaritallenteen (reilu 2,5 h) voi tilata sähköpostilla allekirjoittaneelta ja AM Akatemia -hanke hakee edelleen hyviä osa yms. ideoita jatkokehitettäviksi ja lopulta  3D-tulostettaviksi > ”pökkää”.

 

Yhteyshenkilösi