Danfossille yhtiön historian paras puolivuotistulos – Nettotulos yli 70 % edellisvuotta parempi

Sanomalehti Ilkka-Pohjalainen 19.8.2021

Danfoss kertoo, että vuoden 2021 ensimmäinen puolisko on tulokseltaan yhtiön historian paras ja se raportoi liikevaihdon kasvaneen 18 % vuoden 2020 ensimmäiseen puolikkaaseen verrattuna. Yhtiön nettotulos, 286 miljoonaa euroa, oli 74 % parempi kuin viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla.

Danfoss Drives -liiketoimintayksikön johtaja Vesa Laisi sanoo, että yhtiön tulos oli erinomainen vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta. ”Kysyntä on erittäin kovaa markkinoilla ja tietyissä bisneksissä on ongelmia materiaalien saannissa. Isoimmat ongelmat ovat puolijohteissa, lähinnä mikroprosessoreissa, jotka ovat aika kortilla markkinoilla”.

Laisi on tyytyväinen myös johtamansa yksikön tulokseen. ”Tämä on ollut Drivesillekin hyvä puolivuotinen, vaikka meillä on ollut ehkä enemmän komponenttiongelmia kuin muilla. Bisneksemme perustuu mikroprosessoreihin, joiden kysyntä on erittäin kovaa”.

Yksikön loppuvuoden näkymät ovat ….

LUE LISÄÄ >  https://ilkkapohjalainen.fi/tilaajalle/talous/danfossille-yhtion-historian-paras-puolivuotistulos-nettotulos-on-yli-70-prosenttia-edellisvuoden-alkua-parempi-1.16547613

KUVA: Eetu Sillanpää