ENERGY VAASA 3D-CENTER > HAETAAN UUSIA TUOTE- JA/TAI OSAIDEOITA JATKOKEHITETTÄVIKSI

ENERGYVAASA 3D-CENTER -HANKKEEN PUITTEISSA ON KEVÄÄN JA KESÄN AIKANA TEHTY EKAT SPRINTIT (ns. nopeat tuotekehityssessiot) NIMILTÄÄN Tuuletin, Polttokammio ja Sarana (kuvassa osa tulostetuista saranaprotoista,  joissa materiaaleina oli mm. inconel ja titaani).

KORONAVIRUSEPIDEMIASTA HUOLIMATTA HANKE EI OLE JÄÄNYT NS. LAAKEREILLE LEPÄÄMÄÄN JA JATKAMME TUOTE- JA/TAI OSAIDEOINTIA, MUTTA PYYDÄMME UUSIA IDEOITA ERITYISESTI POHJANMAAN ALUEEN YRITYKSILTÄ.

Jos sinulla on tuote- ja/tai osaidea tai useampikin, laita allekirjoittaneelle vapaamuotoinen sähköposti osoitteeseen > tommi.sykko@merinova.fi viimeistään 15.9.2020 mennessä! HUOM!
nimeä osa(t) sekä piirros tai muu havainnollistava kuva että alustavat mitat jne. mukaan myös.
Idea(t) voi(vat) olla olemassa olevia osia tai osakokonaisuuksiin liittyviä esim. tuotannostanne tms. mitä haluatte 3D-tulostaa (tulostusmateriaaleina metalli, mutta tarvittaessa myös muovi).

KÄYMME SAADUT IDEAT LÄVITSE WORKSHOPIN (etäyhteys) AVULLA SYYS-LOKAKUUN VAIHTEESSA (erillinen kutsu myöhemmin), JOLLOIN TEHDÄÄN LOPULLISET VALINNAT & PERUSTETAAN SPRINTTIRYHMÄT!

Mukaantulo ja sprinttien avulla kehitetyt ja tulostetut osat ovat Pohjanmaalla toimiville yrityksille maksuttomia ja mukaan saa ja kannattaa tulla kauempaakin ideoimaan ja oppimaan/kehittymään yhdessä.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
3D-METALLINTULOSTAMINEN POHJANMAALLA 2019 -2021 LYHYESTI

EnergyVaasa3D-Center –hanke edistää ja lisää yritysten ja korkeakoulujen 3D-metallintulostamiseen liittyvää osaamista ja yhteistyötä ja hankkeen työkalupakkina (konkreettiset keinot koronasta huolimatta) ovat:
– 3D-tietoutta kerryttävät workshopit ja tapahtumat
– nopeat kehityssessiot (= sprintit)
– metallintulostus (=tulostuspajat)
– 3D-osaamiskeskustoiminnan jatkuvuuden suunnittelu

Koulutukseen liittyvä tavoite (VAMK) on viedä uusi hankittu tieto ja osaaminen suoraan tutkintokoulutuksen sisältöihin

HANKKEEN TOTEUTUS > MERINOVA JA VAASAN AMMATTIKORKEAKOULU YHDESSÄ YRITYSTEN KANSSA (PÄÄRAHOITUS POHJANMAAN LIITTO)

Tavoitteenamme on järjestää yritysten kanssa vielä useita sprinttejä  (mm . TEAMSin avulla), joissa tuote-/osaideat kehitetään yhdessä (sprinttiryhmissä ) valmiimmiksi ja lopuksi ne tulostetaan (voi olla useampi erilainen versio samasta ideasta). Ideaalisprintti koostuu muutamista yhteisistä virtuaalitapaamisista.

Hankeen avulla yritykset pääsevät tutustumaan tarkemmin 3D metallintulostamiseen ja mahdollisuuden myös tulostaa tuote -/osaideoitaan, joita siis ensin kehitetään avoimien sprinttien avulla sellaisiksi, että niitä kannattaa ylipäätänsä tulostaa!

Technobothniaan (Vaasan Palosaarella) on hankittu metallitulostin, joka on kohta myös hankkeen käytettävissä ja siten paikallinen tulostaminen onnistuu. Tarvittaessa tulostusta voidaan hankkia mm. muualta Suomesta (kuten on tehty tähän saakka).

CONTACTS:

MERINOVA: Tommi Sykkö tommi.sykko@merinova.fi 0400 358 610
VAASAN AMMATTIKORKEAKOULU: Sami Elomaa sami.elomaa@vamk.fi 040 643 0803