EnergyVaasa 3D-Center -hankkeen seuraavat sprintit käynnistyvät huhtikuussa

Yli 50 henkilöä, noin 30 eri yrityksestä/organisaatiosta, osallistui tänään aamupäivällä pidettyyn ”Ideasta tulosteeksi III -etäworkshopiin”, jossa esiteltiin kolme jatkokehitettävää osaideaa nimiltään TURBO, SUUTIN ja HYDRAULILOHKO.

Workshopin lopuksi järjestäydyttiin ja perustettiin kullekin idealle omat sprinttiryhmät. Ryhmät aloittavat työskentelyn pääsiäisen jälkeen huhtikuussa ja ensimmäisiä 3D-tulosteita on odotettavissa viimeistään touko-kesäkuun aikana. Hankkeessa on aiemmin toteutettu vastaava sprinttejä 6 kpl, joista viimeiset 2 (hydraulinen pultinkiristin ja jäähdytetty poranterä, huom! useampia versioita) ovat parhaillaan valmistumassa ja niistä on tulossa lähiaikoina erillinen yhteenvetotilaisuus.

———————–

EnergyVaasa 3D-Center –hanke edistää ja lisää yritysten ja korkeakoulujen 3D-metallintulostamiseen liittyvää osaamista ja yhteistyötä.

Työkalupakkina (konkreettiset keinot koronasta huolimatta):
– 3D-tietoutta kerryttävät workshopit ja tapahtumat
– Nopeat kehityssessiot (= sprintit)
– Metallintulostus (=tulostuspajat) ja
– 3D-osaamiskeskustoiminnan jatkuvuuden suunnittelu

Koulutukseen liittyvä tavoite (Vaasan ammattikorkeakoulu) on viedä uusi hankittu tieto ja osaaminen suoraan tutkintokoulutuksen sisältöihin.

HANKKEEN TOTEUTUS MERINOVA JA VAASAN AMMATTIKORKEAKOULU YHDESSÄ YRITYSTEN KANSSA & HANKKEEN PÄÄRAHOITUS POHJANMAAN LIITTO.

YHTEYSTIEDOT:
MERINOVA: Tommi Sykkö, tommi.sykko@merinova.fi, 0400 358 610
VAASAN AMMATTIKORKEAKOULU: Sami Elomaa, sami.elomaa@vamk.fi, 040 643 0803