Hannu Mäntymaa/Wärtsilä

Hannu Mäntymaa Wärtsilä Finland Oy:n toimitusjohtajaksi

Wärtsilä Finland Oy, Paikallinen tiedote 25. elokuuta 2020

Diplomi-insinööri Hannu Mäntymaa (43) on nimitetty Wärtsilä Finland Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi 1.9.2020 alkaen. Samalla Mäntymaa jatkaa nykyisessä tehtävässään Performance Services -yksikön johtajana vastaten Wärtsilän Marine Power -liiketoiminnan elinkaarisopimuksista globaalisti.

Mäntymaa tuli Wärtsilän palvelukseen vuonna 2002 kehitysinsinööriksi Vaasan tuotantolaitokseen. Sen jälkeen hän on toiminut yhtiössä erilaisissa asiantuntija- ja johtotehtävissä kuten teknologiajohtajana sekä Wärtsilän Kiinassa sijaitsevan yhteistyöyrityksen toimitusjohtajana.

Wärtsilä Finlandin nykyinen toimitusjohtaja Vesa Riihimäki on puolestaan siirtynyt uusiin tehtäviin Wärtsilän globaalista tuotannosta, tuotantolaitoksista ja hankinnasta vastaavaksi johtajaksi. Samalla hänen vastuulleen siirtyi aikaisemmin Mäntymaan vastuulla ollut Smart Technology Hub -hanke. Vaasaan rakentuva tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskus Smart Technology Hub on yksi Wärtsilän tämän hetken merkittävimmistä investoinneista.

”Uusi teknologiakeskus on tarkoitus ottaa käyttöön ensi vuoden loppupuolella, joten edessämme on yksi hankkeen hektisimmistä vaiheista. On hienoa, että saamme valjastettua Vesa Riihimäen laaja-alaisen osaamisen hankkeen eteenpäin viemiseen sekä samalla varmistamaan, että uusi teknologiakeskus integroituu sujuvaksi osaksi globaalia tuotantoprosessiamme ja täyttää laatuvaatimuksemme. Odotan myös innolla, että pääsen aloittamaan työni Wärtsilän Suomen toimintojen toimitusjohtajana. Olen ollut yhtiön palveluksessa jo pitkään, joten työyhteisö ja ihmiset ovat minulle suurimmaksi osaksi entuudestaan tuttuja, mikä helpottaa tehtävään perehtymistä”, sanoo Wärtsilä Finlandin tuleva toimitusjohtaja Hannu Mäntymaa.

Sekä Mäntymaan että Riihimäen toimipaikkana on jatkossakin Vaasa.

Lisätietoja:

Hannu Mäntymaa
Toimitusjohtaja (1.9.2020 alkaen)
Wärtsilä Finland Oy
040 751 5446
hannu.mantymaa@wartsila.com

Hanna-Mari Soini
Viestintäjohtaja
Wärtsilä Finland Oy
010 709 5095
hanna-mari.soini@wartsila.com