Häriötilannerahoituksen hakemukset käsitelty – joka kolmas yritysprojekti jo päättynyt

Business Finland | Tiedote | Häiriötilannerahoitusta myönnettiin yli 20 000 projektille lähes yhden miljardin verran. Rahoitusta myönnettiin eniten kaupan alalle, teollisuuteen sekä matkailu- ja ravintola-alalle. Arviolta puolet yrityksistä kehittää digitaalisia ratkaisuja häiriötilannerahoituksella. Kriisitilanteessa Business Finlandin tuki auttoi yrityksiä kohtaamaan koronaepidemian negatiivisia vaikutuksia.

Vuoden 2021 alussa kolmannes projekteista on jo päättynyt. Suurin osa päättyneistä projekteista on esiselvitysprojekteja, jotka antavat yritykselle selvyyttä siitä, mihin suuntaan yrityksen kannattaa lähteä toimintaansa kehittämään. Kehitysprojekteja on jo päättynyt 1 500. HUOM! Reilut 1 100 yritystä peruutti hakemuksensa ja 227 yritystä palautti saamansa rahoituksen.

Jokainen rahoitusta saanut yritys lähettää loppuraportin neljän kuukauden kuluessa projektinsa päättymisestä. Business Finlandilla on tällä hetkellä käsittelyssä 1 731 loppuraporttia. Loppuraportteja on käsitelty 7 162 ja näiden yritysten häiriörahoituksella toteutetut projektit ovat päättyneet kokonaan. Projekteja on vielä käynnissä 11 000. Jos yritysten alkuperäiset suunnitelmat pitävät paikkansa, valtaosa projekteista on raportoitu ja loppurahoitus maksettu alkusyksystä 2021.

LUE LISÄÄ >  https://www.businessfinland.fi/ajankohtaista/uutiset/tiedotteet/2021/hairiotilannerahoituksen-hakemukset-kasitelty–kolmannes-yritysten-projekteista-jo-paattynyt