HT Laser Oy laajensi 3D-metallitulostukseen

Konekuriiri / HT ­Laser Oy investoi jauhepetitekniikkaa hyödyntävään SLM:n 3D-metallitulostimeen.

3D-metallitulostusta kehittää HT Laserilla oma projektiryhmä, jota Sanna Teiskonen vetää. ”Siirtymä ja testausvaihe on sujunut notkeasti. Kokemus on käytännön testausten kautta ja kone on nyt tuotantokäytössä”, sanoo Sanna Teiskonen.

SLM 280 2.0 TWIN-kone palvelee niin HT Laserin omaa tuotantoa kuin jatkossa asiakasprojektejakin. HT Laser rakentaa 3D-metallitulostuksen ympärille palvelukokonaisuutta, mihin kuuluvat tulostuksen lisäksi esimerkiksi tulosteiden jälkikäsittely. Käsittelyuuni saapui Keuruulle asennukseen hiljattain. Palveluun kuuluvat myös kriittiset suunnittelupalvelut.

”Tuotesuunnittelu on 3D-tulostuksessa keskeinen asia ja siihen tulee panostaa erityisesti. Suunnitelulla luodaan 3D-metallitulostuksen arvo. Meidän kokemuksemme niin 3D-suunnittelusta kuin vaikkapa laserhitsauksestakin luovat vahvan perustan tämän alueen toiminnoille ja olemme niin niiden osalta kuin kaikkien muidenkin tähän uuteen teknologiaan liittyvien asioiden suhteen mielellämme käytettävissä”, Sanna Teiskonen kertoo.

LUE KOKO JUTTU: https://www.konekuriiri.fi/uutiset/ht-laser-laajensi-3d-metallitulostukseen/ 

KUVA: Projektiryhmä kehittää 3D-metallitulostuspalveluita HT Laserilla. Vasemmalta Nea Kontoniemi, Sanna Teiskonen, Jari Naukkarinen ja Riikka Maija Helin.