Kasvuhakuisten pk-yritysten rahoitusmahdollisuudet paranevat: Finnvera ja EIR sopivat 190 milj. euron rahoituksesta suomalaisyrityksille

Finnvera ja Euroopan investointirahasto (EIR) ovat solmineet takaussopimuksen, joka mahdollistaa kasvuhakuisille suomalaisyrityksille lähes 190 miljoonaa euroa uutta lainarahoitusta seuraavan kahden vuoden aikana.

Finnvera ottaa sopimuksen myötä käyttöön uuden pk-takaus-tuotteen, jonka tarkoituksena on parantaa kasvuhakuisten pk-yritysten mahdollisuuksia saada lainarahoitusta erilaisiin investointi-, käyttöpääoma- ja tuotekehitystarpeisiin. EIR takaa omalla vastatakauksellaan 50 prosenttia Finnveran myöntämistä pk-takauksista. Arvioidaan, että ainakin 2 000 suomalaista yritystä tulee hyötymään sopimuksen avulla myönnettävästä rahoituksesta.

Tämä rahoitus mahdollistetaan COSMEn ja Euroopan investointiohjelman (Junckerin suunnitelma) alaisuudessa perustetun Euroopan Strategisten Investointien rahaston (”ESIR”) takauksen avulla. COSME on yritysten kilpailukykyä ja pieniä ja keskisuuria yrityksiä koskeva rahoitusohjelma, jonka tavoitteena on muun muassa helpottaa pk-yritysten rahoituksen saamista.

https://www.finnvera.fi/finnvera/uutishuone/tiedotteet/kasvuhakuisten-pk-yritysten-rahoitusmahdollisuudet-paranevat-finnvera-ja-euroopan-investointirahasto-sopivat-190-milj.-euron-rahoituksesta-suomalaisyrityksille