Merenkurkun uusi alus alkaa nyt rakentua Rauman telakalla: ”Toistaiseksi ympäristöystävällisin alus omassa luokassaan”

YLE / Rakentaminen käynnistettiin juhlallisin menoin maanantaina.

Vaasa-Uumaja -välille tulevan uuden matkustajalautan rakentaminen aloitettiin Rauma Marine Constructionsin telakalla maanantaina perinteisellä aloitusseremonialla. 120 miljoonan euron projekti kestää kaksi vuotta. Nyt käynnistyneen rakentamisen työllistämisvaikutus on 800 henkilötyövuotta. Kiireisimmillään aluksen parissa työskentelee arviolta 500 henkilöä.

Kvarken Linkin uusi alus on toistaiseksi suurin RMC:n telakalla rakennettava laiva. Tallinkin tuleva shuttle-alus tulee kuitenkin olemaan vielä merkittävästi suurempi. Sen suunnittelutyöt jatkuvat samaan aikaan nyt aloitetun aluksen rakentamisen kanssa. ”Tämä on meille sopivankokoinen projekti ja seuraava onkin tuplakokoinen. Olemme kasvuvaiheessa oleva yritys ja tavoitteena on saavuttaa selkeästi suurempi liikevaihto per vuosi. Sillä polulla olemme”, toteaa RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

KUVA(Rauma Marine Constructions)SSA Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry käynnisti koneet uuden Vaasa-Uumaja-aluksen steel cutting -tilaisuudessa

LUE LISÄÄ > https://yle.fi/uutiset/3-10973497