Suomalaiset startupit imuroivat eniten rahaa Euroopassa pääomasijoittajilta

tekniikka&talous / Suomalaiset startupit ovat olleet jo useana vuonna pidemmän ajan keskiarvolla mitattuna Euroopan houkuttelevimpia sijoituskohteita vc-sijoittajille, mutta vuonna 2018 Suomi nousi ensimmäiselle sijalle myös lyhyen aikavälin mittarilla.

Suomen startupit keräsivät viime vuonna sijoituksia kaikkiaan 479 miljoonaa euroa, joista Venture Capital -sijoitusten osuus oli 203 miljoonaa euroa. Suomesta seuraavina olivat Tanska, Irlanti ja Ruotsi. Perää pitivät Ukraina ja Romania. Viime vuonna Suomi paransi sijoitustaan myös myöhemmän vaiheen kasvuyritysten saamien pääomasijoitusten määrässä.

”Suomen Venture Capital -markkina on monipuolistunut lyhyessä ajassa ja rahoitusta on hyvin tarjolla alkuvaiheen startupeista jo maailman markkinoille pyrkiville yrityksille. Keskimääräinen Venture Capital -sijoitus on tällä hetkellä 745 000 euroa. Suurimmat kansainväliset rahoituskierrokset ovat nousseet jo yli kymmenien miljoonien eurojen luokkaan. Pääomasijoittajat tuovat rahoituksen lisäksi paljon kaivattua apua verkostojen rakentamiseen, rekrytointiin ja kasvustrategian toteuttamiseen”, toteaa Pääomasijoittajat ry:n toimitusjohtaja Pia Santavirta.

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/2c17531b-2976-483e-b989-04d618124a91?ref=newsletter:6f9e&utm_source=Teta_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Teta_Uutiskirje

KATSO MYÖS:

https://paaomasijoittajat.fi/suomalaiset-startupit-houkuttelevat-euroopan-eniten-sijoituksia-paaomasijoittajilta/